Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Telefonul- principala „armă diplomatică” în criza din Orientul mijlociu

© AP Photo / Hatem AliПалестинские дети смотрят на здание, Палестина
Палестинские дети смотрят на здание, Палестина - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2023
Abonare
Nu se încing doar armele, se încing și telefoanele în criza din Orientul mijlociu. Zilele acestea liderii din ambele tabere poartă convorbiri în încercarea de a găsi o formula care să împiedice generalizarea conflictului.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. ”Inevitabila”, în opinia israelienilor, dar deja amânata ofensivă a armatei evreiești în fâșia Gaza, ridică noi tensiuni și provoacă discuții tot mai aprinse între liderii politici globali.
Președintele SUA, Joe Biden, a discutat duminică cu Papa Francisc și cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, în cadrul a două convorbiri telefonice separate, despre evoluțiile din Israel și Gaza.
În același timp, și prinţul moştenitor saudit, Mohammed bin Salman, şi preşedintele iranian, Ebrahim Raisi, au discutat telefonic despre războiul dintre Israel şi Hamas, a informat joi presa de stat saudită, primul apel de la o apropiere surpriză în martie între Riad şi Teheran.
Prinţul Mohammed bin Salman a mai vorbit miercuri la telefon cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan. Liderul saudit de 38 de ani a spus că depune „eforturi neîntrerupte de comunicare regională şi internaţională pentru a obţine o coordonare care să pună capăt escaladării actuale”.
Estimările Israelului cu privire la ofensiva din Gaza sunt că aceasta va dura între o lună și trei luni de zile.
Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a declarat că ofensiva militară din Gaza „poate dura o lună, două sau trei, dar la final nu va mai exista Hamas”.
Протестующие на площади Пикадилли во время Марша за Палестину в Лондоне - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2023
Politică
Ambasadorul palestinian: Românii au avut un rol în trecut pentru pacea în regiune
Fluxul de știri
0