Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul palestinian: Românii au avut un rol în trecut pentru pacea în regiune

© AFP 2023 / Adrian DennisПротестующие на площади Пикадилли во время "Марша за Палестину" в Лондоне
Протестующие на площади Пикадилли во время Марша за Палестину в Лондоне - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Issam Tawfiq Masalha, ambasadorul Palestinei în România susține că România este în măsură să catalizeze dialogul în Orientul Mijlociu. Ce a discutat acum un an președintele palestinian cu Klaus Iohannis și ce a făcut Administrația Prezidențială a României.
BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Ambasadorul Palestinei în România, Issam Tawfiq Masalha, a explicat că, în urmă cu un an, când preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a fost primit la Cotroceni, acesta l-a rugat pe Klaus Iohannis să intermedieze negocieri de pace. Public sau chiar în secret.
Însă răspunsul din partea Administraţiei Prezidenţiale nu a mai venit niciodată, spune Masalha.
Cu toate acestea, ambasadorul palestinian la București și-a exprimat încrederea în potențialul catalizator al României.
”Avem în continuare încredere în România că poate folosi relaţia cu Israelul pentru negocieri de pace. România poate să-şi menţină rolul istoric în această situaţie”, a declarat Issam Tawfiq Masalha în cadrul unui interviu acordat libertatea.ro.
Întrebat dacă, în contextul în care au fost identificate ameninţări teroriste în mai multe state europene, România se poate aștepta la atentate Hamas, răspunsul ambasadorului palestinian la București a fost ferm:
”Nu! Nicidecum!”, a declarat ambasadorul palestinian în România.
Fluxul de știri
0