Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Presa din Liban: baze americane atacate

© AP Photo / Darko BandicMembrii echipajului intră în Bradley Fighting Vehicles la o bază militară americană Siria
Membrii echipajului intră în Bradley Fighting Vehicles la o bază militară americană Siria - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2023
Membrii echipajului intră în Bradley Fighting Vehicles la o bază militară americană Siria
Abonare
Cresc tensiunile în Orientul mijlociu. O televiziune pro-iraniană din Liban anunță atacarea a două baze americane. În același timp, Iordania avertizează Israelul: orice expulzare de populație în Cisiordania va fi o declarație de război.
BUCUREȘTI, 19 oct -Sputnik. Două baze militare americane din Siria au fost atacate, a anunțat postul de televiziune Al Mayadeen din Liban, care transmite poziții pro-Iran. Deocamdată nu a existat nicio confirmare oficială a atacurilor.
Al Mayadeen a raportat un atac cu rachete asupra bazei Conoco din zona rurală din nordul regiunii Deir al-Zor. De asemenea, a avut loc un atac cu drone asupra bazei Al-Tanf, în apropierea granițelor Siriei cu Irak și Iordania, a precizat televiziunea.
Relatările vin după ce un grup puțin cunoscut numit Tashkil al-Waritheen, sau Moștenitorul, a revendicat ieri responsabilitatea pentru un atac separat cu drone asupra bazei aeriene americane Al-Harir din nordul Irakului.
În același timp, ministrul de externe al Iordaniei transmite mesajul că țara sa va considera drept ”declarație de război” orice încercare a Israelului de a ”expulza palestinieni din Cisiordania”.
Departamentul Apararii al SUA folosește capabilități cibernetice pentru o operațiune militară - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2023
Internațional
Congresul SUA a confirmat trimiterea a 2 mii de pușcași marini pe țărmurile Israelului
Fluxul de știri
0