Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Congresul SUA a confirmat trimiterea a 2 mii de pușcași marini pe țărmurile Israelului

© Photo : U.S. Air ForceDepartamentul Apararii al SUA folosește capabilități cibernetice pentru o operațiune militară
Departamentul Apararii al SUA folosește capabilități cibernetice pentru o operațiune militară - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2023
Abonare
SUA a confirmat prezența a 2 mii de soldați marini în largul coastei Israelului
CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Congresul SUA a confirmat prezența a 2 mii de soldați marini în largul coastei Israelului și a Fâșiei Gaza și a permis, de asemenea, participarea personalului militar la conflictul palestino-israelian.
Acest lucru a fost anunțat de RIA Novosti cu referire la șeful Comisiei de politică externă a Camerei Reprezentanților SUA, Michael McCaul.
„Forța expediționară marină este foarte importantă, deoarece va fi forța motrice în cazul unei aterizări dacă cizmele lor sunt la sol pentru război”, a spus el pentru CNN.
Congresmanul a precizat că există 2 mii de pușcași marini în largul coastei Gazei și Israelului, trimiși în regiune de secretarul Apărării Lloyd Austin.
Pe 16 octombrie, The Wall Street Journal a scris că armata Statelor Unite a selectat aproximativ 2.000 de soldați americani pentru a se pregăti pentru o posibilă desfășurare în sprijinul Israelului.
Fluxul de știri
0