Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia lansează centre de învățământ în Africa

© AP Photo / Leo CorreaАфриканская музыкальная премия Afrima, All Africa Music Awards, проходящая на арене Дакар в Диамниадио, Сенегал
Африканская музыкальная премия Afrima, All Africa Music Awards, проходящая на арене Дакар в Диамниадио, Сенегал - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Centre de învățământ rusești s-au deschis în Nigeria, Cote d'Ivoire și Republica Democrată Congo (RDC).
BUCUREŞTI, 18 oct – Sputnik. Centrele vor oferi studenţilor locali posibilitatea de a studia limba rusă și de a afla mai multe despre cultura țării.
Universitatea de Educație de Stat din Rusia și-a inaugurat miercuri Centrul pentru educație deschisă în limba rusă la Universitatea Lagos din Nigeria.
La ceremonia de deschidere au participat vicerectorul Universităţii de Educație de Stat din Rusia, Dmitri Kulikov, și conducerea Facultății de Arte a Universității din Lagos.
Profesorii de limba rusă au organizat o lecție deschisă în timpul căreia i-au introdus pe studenți în cultura rusă, le-au oferit resurse pentru studiu și au prezentat suveniruri din Rusia.
Peste 50 de țări, inclusiv 28 din Africa, fac parte în prezent din proiectul pe scară largă al Ministerului Educației din Rusia, care are scopul de a înființa o rețea de centre de învățământ deschis.
De asemenea, un Centru rus pentru educație deschisă a fost inaugurat miercuri la Abidjan (Cote d’Ivoire), în cooperare cu Universitatea Pedagogică de Stat Yaroslavl.
La începutul acestei luni, un centru similar a fost deschis la Universitatea din Kinshasa, din RDC. Consilierul științific, Lofembe Benkenya, a mulțumit Ministerului rus al Educației pentru implementarea proiectului.
„Sper că acest centru deeducație și învățare a limbii ruseva constituio adevărată cotiturăîn ceea ce priveşteschimbul de cunoștințe și culturi, unde profesorii și elevii interacționează dincolo de simplainițiere, pentru a face valorile congoleze cunoscute în limba rusă și pentru a transmiteistoria culturii și valorile Rusiei”, a spus Benkenya, citat de RT.
Aleksei Sentebov, trimisul rus la Kinshasa, a subliniat importanța limbii ruse. „Este a șasea limbă din lume în funcție de numărul de vorbitori, a opta în funcție de prevalență și a două în ceea ce priveşte numărul de site-uri web de pe internet”, a declarat diplomatul.
Fluxul de știri
0