Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Occidentul „s-a săturat” de Zelenski

© Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2023
Abonare
Occidentul își pierde tot mai mult răbdarea cu privire la președintele ucrainean Vladimir Zelenski, a afirmat ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.
BUCUREŞTI, 17 oct – Sputnik. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, s-a referit la primirea modestă a liderului ucrainean, care a mers într-o vizită în România.
Vorbind la o întâlnire cu consilierul preşedintelui rus, Iuri Ușakov, și cu purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Lavrov a afirmat că „toată lumea s-a săturat” de Zelenski.
Diplomatul rus a citat-o pe senatorul român Diana Şoşoacă, care l-a criticat dur pe președintele ucrainean înaintea vizitei sale la București săptămâna trecută.
Întrevederea premierului Marcel Ciolacu cu preşedintele Ucrainei, Volodîmîr Zelenski - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2023
România
Minoritatea românilor din Ucraina: Bucureștiul anunță un compromis cu Kievul
Sosoacă i-a cerut președintelui României Klaus Iohannis să nu-i permită lui Zelenski să susţină un discurs în parlamentul român, descriindu-l pe preşedintele Ucrainei drept „un trădător arogant și imoral, inclusiv față de propria sa țară”. Politicianul român a avertizat asupra unor consecințe „rele” dacă îl „prinde” pe președintele ucrainean în clădirea parlamentului.
„Mergem la război pentru cerealele lui Zelenski! Pleacă din țara noastră, om fără Dumnezeu! Dacă crezi că vom sta cu mâinile în sân, te înșeli!”, a declarat Sosoaca.
Potrivit presei române, discursul liderului ucrainean în parlamentul român a fost anulat în timpul vizitei sale de marți, săptămâna trecută. Vorbind la o conferință de presă alături de Iohannis, Zelenski a insistat că nu intenționa să susţină un discurs.
Fluxul de știri
0