Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a vorbit despre rolul Chinei în soluționarea crizei ucrainene

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2023
Vladimir Putin
Abonare
Putin: Rusia îi este recunoscătoare Chinei pentru încercările de a pune capăt crizei ucrainene.
CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Rusia îi este recunoscătoare Chinei pentru că ei se gândesc cum să pună capăt crizei ruso-ucrainene, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.
„Da, le suntem recunoscători prietenilor noștri chinezi pentru că se gândesc cum să punem capăt acestei crize”, a spus Putin într-un interviu acordat Televiziunii Centrale din China în ajunul vizitei sale în China.
Cel de al treilea forum de cooperare internațională „One Belt - One Road”, la care intenționează să participe șeful statului rus, va avea loc la Beijing în perioada 17-18 octombrie.
Денежные купюры - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2023
Rusia
Putin: Rusia nu se bucură de recesiunea economică prin care trece UE
Autoritățile chineze au publicat în februarie un document de poziție privind soluționarea conflictului dintre Moscova și Kiev, care include 12 puncte, inclusiv îndemnuri la încetarea focului, respectarea intereselor legitime de securitate ale tuturor țărilor, soluționarea crizei umanitare din Ucraina.
Moscova a menționat în repetate rânduri că este gata pentru negocieri, dar Kievul a impus la nivel legislativ o interdicție în privința acestora. Occidentul cheamă constant Federația Rusă la negocieri, pentru care Moscova este disponibilă, dar Occidentul ignoră în același timp refuzurile permanente ale Kievului de a se angaja în dialog.
Fluxul de știri
0