Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Rusia nu se bucură de recesiunea economică prin care trece UE

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Accesați arhiva multimediaДенежные купюры
Денежные купюры - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2023
Abonare
Președintele rus a estimat vineri situația economică actuală din UE, afirmând că blocul a intrat într-o recesiune, dar că Moscova nu se bucură constătând situaţia economică dificilă a acestuia.
BUCUREŞTI, 14 oct – Sputnik.Președintele rus Vladimir Putin a vorbit la un summit al liderilor din Comunitatea Statelor Independente (CSI), care se desfăşoară în prezent în capitala Kârgâzstanului, Bișkek. Putin s-a referit la unele țări din UE care suferă o contracție economică în acest an, precum și la prognoza slabă a creșterii pentru bloc.
„Aceasta este o recesiune. Nu jubilăm, nu aplaudăm, nu chicotim, ci pur și simplu afirmăm un fapt. În CSI există o creștere de 2,2%, iar creșterea producției industriale este și mai mare, de 2,7%”, a spus președintele, potrivit RT.
Germania, puterea economică a UE, a intrat oficial într-o recesiune tehnică în primul trimestru al anului, după ce s-a contractat 0,3%. Conform celei mai recente estimări a Fondului Monetar Internațional (FMI), PIB-ul ţării se aşteaptă să se micșoreze cu încă 0,5% până la sfârșitul anului.
Sectorul producției cu utilizarea intensivă de energie din Germania a fost anterior dependent de aprovizionarea cu energie din Rusia, care a încetat în urma sancțiunilor UE împotriva Moscovei.
Şi alte ţări din UE, cum sunt Olanda, Irlanda, Lituania și Estonia, au alunecat într-o recesiune tehnică în acest an, în timp ce economiile lor s-au contractat pentru două trimestre consecutive.
Comunitatea Statelor Independente (CSI) este o organizație regională care include Rusia și alte foste republici sovietice. Printre acestea sunt Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Uzbekistan, Tadjikistan și Turkmenistan.
Fluxul de știri
0