România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Parteneriat între trei țări pentru NATO

© Photo : MApNReprezentanții României, Greciei și Bulgariei la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO
Reprezentanții României, Greciei și Bulgariei la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2023
Reprezentanții României, Greciei și Bulgariei la reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
România, Bulgaria și Grecia au stabilit un parteneriat pentru crearea unui coridor de aprovizionare cu combustibil pentru NATO
BUCUREȘTI, 12 oct - Sputnik. România, Bulgaria și Grecia au stabilit un parteneriat pentru crearea unui coridor de aprovizionare cu combustibil care să acopere nevoile NATO, pe timp de pace sau de război.
Potrivit Ministerului Român al Apărării, cele trei părți au semnat o scrisoare de intenție ieri, la Bruxelles. Proiectul va fi finanțat cu sprijinul Alianței Nord-Atlantice și este diferit de culoarele energetice finanțate de Uniunea Europeană. Amintim că, la începutul săptămânii, la Varna, în Bulgaria, a avut loc o întâlnire între premierii celor trei state, iar discuțiile au inclus atât proiectele de infrastructură de transport, cât și cele energetice derulate sub umbrela Comisiei Europene.
Ministerul Apărării a anunțat despre reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO că în zilele de 11 și 12 octombrie, secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, participă la Reuniunea miniștrilor apărării din statele membre ale NATO, care are loc la Bruxelles.
Astfel, arată MApN, miercuri, secretarul de stat Simona Cojocaru și generalul-locotenent Gheorghiță Vlad, locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, au participat la reuniunea Grupului de Contact pentru Ucraina, desfășurată la Cartierul General NATO de la Bruxelles, la care a fost prezent, în premieră, președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky.
Studenți - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2023
România
Diplomele din Ucraina vor fi recunoscute în România
Programul a continuat cu reuniunea Consiliului NATO-Ucraina în formatul miniștrilor apărării, prima după Summit-ul Aliat de la Vilnius. Ucraina a fost reprezentată de ministrul apărării, Rustem Umerov.
În cadrul programului ministerialei, secretarul de stat român și miniștrii apărării din Bulgaria și Grecia au semnat scrisoarea de intenție privind cooperarea pe linia dezvoltării și extinderii lanțului NATO de aprovizionare cu combustibil pe flancul estic.
De asemenea, în marja reuniunii NATO, secretarul de stat Simona Cojocaru a participat la o scurtă întrevedere cu Yașar Güler, ministrul Apărării din Republica Turcia și cu Todor Tagarev, ministrul apărării din Bulgaria. Cei trei oficiali au convenit asupra continuării eforturilor comune pe dimensiunea combaterii pericolelor reprezentate de minele marine care plutesc în derivă în Marea Neagră.
De asemenea, secretarul de stat a participat și la o scurtă reuniune de coordonare a Coaliției F-16 condusă de Olanda și Danemarca.
Fluxul de știri
0