România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Diplomele din Ucraina vor fi recunoscute în România

© Pixabay / mycarmcarmStudenți
Studenți - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2023
Abonare
Semne că urmează un nou val de refugiați din Ucraina? Guvernul României urmează să aprobe în ședință decizia de recunoaștere a diplomelor de studii din Ucraina.
BUCUREȘTI, 12 oct -Sputnik. Guvernul României va aproba, în ședința de joi, 12 octombrie, recunoașterea diplomelor de studii din Ucraina.
Principalele modificări vizează: recunoaşterea reciprocă a perioadelor de studii din învăţământul preuniversitar; recunoaşterea diplomei de licenţă şi de master şi a oricărei alte diplome de studii universitare, cu o durată de 5-6 ani (minim 300 de credite ECTS), eliberate în România cu diplomele de studii universitare de specialist şi magister, eliberate în Ucraina; recunoaşterea atestatului cu o durată de 10 ani eliberat de instituţiile de învăţământ secundar din Ucraina cu diploma de Bacalaureat din România, dacă acel atestat este însoţit de o diplomă de studii universitare recunoscută în România; recunoaşterea diplomelor de studii superioare în Teologie; recunoaşterea diplomei care acordă titlul ştiinţific de doctor (PhD).
Memorandumul pentru recunoașterea diplomelor era pe masa guvernului încă din luna august, nefiind considerat o prioritate de executivul de la București.
Fluxul de știri
0