România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Se cere referendum pentru familie şi pentru plata în cash

© Pixabay / MabelAmberСемья
Семья - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2023
Abonare
AUR anunță că a inițiat demersurile pentru declanșarea a două referendumuri de modificare a Constituției: unul pentru căsătorie și unul pentru dreptul la numerar
BUCUREȘTI, 11 oct - Sputnik. Președintele AUR, George Simion, a anunțat că formațiunea pe care o conduce a demarat procedurile pentru inițierea a două referendumuri de modificare a Constituției: unul în ceea ce privește definiția căsătoriei și altul privind dreptul la plata în numerar.
„Vrem să anunțăm inițierea demersurilor pentru 2 referendumuri importante, pentru familia dintre un bărbat și o femeie și pentru numerar. Se va constitui în perioada următoare un grup de inițiativă la notar. Conform legii se va organiza o strângere de semnături pentru plățile în numerar, pentru introducerea în Constituție a plăților cu numerar. Am văzut și în alte țări că se întâmplă acest lucru, în Austria, în Elveția. Sigur, acolo nu există teoria conspirației”, a spus președintele AUR.
Deputatul a explicat că ambele Referendumuri se pot organiza în același timp.
În 2018, a fost organizat un Referendum prin care cetățenii au fost întrebați dacă doresc ca familia să fie constituită pe baza uniunii dintre un bărbat și o femeie.
Demersul a fost organizat la mai bine de doi ani după ce Coaliția pentru Familie, inițiatoarea proiectului, a strâns peste 3 milioane de semnături din partea cetățenilor.
Cel mai mare demers cetățenesc din istoria României a fost boicotat de majoritatea presei și de persoanele cu influență din societate, manipulând opinia publică. Ei au susținut că în spatele întrebării de pe buletinul de vot – care se referea la legea de modificare a Constituției și nu explicit la articolul de lege privitor la familie, s-ar afla interesele de a-l „scăpa” de închisoare pe liderul de-atunci al PSD, Liviu Dragnea.
Evident, totul a fost o perdea de fum, deoarece legea de modificare a Constituției se referea doar la articolul 47, privind căsătoria.
La referendum, peste 91% dintre participanți au răspuns că sunt de acord cu modificarea Constituției pentru a defini căsătoria drept uniunea dintre un bărbat și o femeie.
Румынский лей - Sputnik Moldova, 1920, 05.10.2023
România
Adevărul despre restricţionarea plăţilor cash
Demersul nu a fost validat, deoarece nu a îndeplinit pragul minim de participare pentru a fi validat, respectiv 30% din cetățenii cu drept de vot.
Anunțul AUR vine după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a dat o decizie în favoarea unor cupluri LGBT, care susțineau că statul român le-ar discrimina pentru că nu le recunoaște legal.
Astfel, CEDO a decis să condamne România, iar acum statul român ar trebui să le ofere o formă legală de recunoaștere cuplurile formate din persoane de același sex.
Majoritatea românilor se opune unor astfel de parteneriate, mai ales că reprezintă, așa cum a arătat istoria de până acum, primul pas spre legalizarea căsătoriilor unisex și a adopției de copii de către aceștia.
Fluxul de știri
0