România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Diana Şoşoacă îl pune la punct pe Zelenski

© Sputnik / Georgiana ArseneDiana Șoșoacă
Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2023
Abonare
Senatorul Diana Şoşoacă, preşedintele S.O.S. România, a ieşit astăzi în Senat cu o declaraţie politică în care critică ”Ziua Z, Președintele Z, vizita Z, o vizită eșuată într-un stat eșuat!”, cu referire la vizita de ieri a președintelui Zelenski la București
BUCUREȘTI, 11 oct - Sputnik. Senatorul Diana Șoșoacă a făcut cronica vizitei de marți a președintelui Ucrainei la București.
”Cronica era predictibilă, dar nici chiar într-atât! Cine și-ar fi închipuit vreodată că micul mare Z, care a cheltuit bugetele a zeci de țări pe un război care nu se mai termină, care se joacă de-a micul răsfățat al cancelariilor mondiale, care comandă marilor puteri, se va împiedica taman în România și va fugi ca dracul de tămâie, de o femeie, Senator al României? Păi dacă știam că este atât de fragil, îl opream de mai mult timp să ne bage la cheltuieli și într-un război care nu ne aparține. Femeia, eterna poveste! Ea provoacă războaie și tot ea aduce pacea!”, spus Diana Șoșoacă în plenul Senatului.
Președintele S.O.S. România mai spune că „micuțul dansator a aterizat în statul eșuat al unui președinte eșuat, acel stat care i-a acordat din puținul lui, mai mult decât îi era plapuma. Ne-am înglodat în datorii ca să îi asigurăm dansatorului pe tocuri, pianistului la 3 membre, două superioare și unul central, protagonistului de dansuri la bară, tot ce și-a dorit ca să învingă Rusia. Ca și analfabeții funcțional din conducerea statului eșuat, și Zele e pe același tipar, și nu au pus niciodată mâna pe o carte de istorie ca să înțeleagă cum funcționează Rusia și în ce condiții ar putea să o învingă. Nu s-a întâmplat până acum acest lucru, dar daca ar fi asociat cunoștințele de istorie cu cele ale războiului la nivel de artă ale lui Sun Tzu, sunt sigură că altfel ar fi stat lucrurile”.
Potrivit declarației politice a Dianei Șoșoacă ”Zele a venit să ceară sau să impună, așa cum ne-a obișnuit, ajutor militar, financiar, energetic și cine știe câte o mai fi cerut. Cineva din staff-ul lui a omis să îi spună că există un politician care nu uită și nu iartă și e pedeapsa tuturor prăpădiților care își bat joc de România”.
Diana Șoșoacă nu îl iartă pe Zelenski: ”Nu am uitat Dle Zele, când în 2020 ne-ai aruncat că Bucovina de Nord nu a fost niciodată a României și că am deținut-o sub ocupație o perioadă mică de timp, încercând să schimbi, nu știu cu ce drept, istoria. Nu am uitat Dle Zele când îți băteai joc de comunitatea românească din Ucraina, din Moldova și de noi toți românii în mizeriile tale de apariții, pe care le numeai comedii, când erai ceea ce ai rămas: un actor de doi bani! Nu am uitat dle Zele când ai mulțumit țărilor care te-au ajutat în această perioadă, dar ai omis intenționat România, fiind scârbit de noi și nația noastră pe care le urăști visceral. Eu nu uit și nu iert, dle Zelenski. Nu am uitat și vedem discriminarea etniei românești din Ucraina pe care o umilești și o distrugi la propriu, o omori, ai trimis tinerii români în prima linie a frontului și i-ai omorât, și nu ți-a păsat de lacrimile mamelor distruse de crimele tale, nu uităm și nu iertăm interdicția de a mai vorbi limba română a românilor noștri de acolo, închiderea școlilor, nu uităm și nu iertăm închiderea bisericilor și prigoana preoților noștri și creștini ortodocși, nu uităm și nu iertăm încercarea scoaterii morților din Cimitirul românesc din Cernăuți, crimă oprită la intervențiile subsemnatei, nu uităm și nu iertăm încercările mincinoase de a băga România în război prin minciuni despre drone aruncate de voi pe teritoriul României, acuzând Rusia, ceea ce ar fi dus la intervenția NATO în război, nu uităm și nu iertăm elicopterele doborâte anul trecut de voi și uciderea militarilor noștri români”, a adăugat senatorul român.
Ea a adăugat că ”nu vom uita și nici ierta vreodată îndatorarea pentru ucraineni și lipsa voastră de respect față de noi și bătaia de joc a românilor mei provocată de ucrainenii voștri! Nu uităm și nu iertăm distrugerea Deltei Dunării și falimentarea fermierilor noștri, nu uităm și nu iertăm traficul de droguri din Ucraina care a distrus viețile atâtor copii români! Nu uităm și nu iertăm nimic din crimele împotriva noastră!”.
Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2023
România
Șoșoacă a blocat de una singură vedeta planetară ucraineană
Mai mult, i-a transmis Diana Șoșoacă lui Zelenski de la tribuna Senatului, ”Cum credeai că voi permite să vorbești în Parlamentul României, acolo unde sunt aleșii neamului, așa cum sunt ei, cu bune și cu rele, dar sunt români și reprezintă România și suveranitatea poporului român, cum credeai că ți-aș fi putut permite să întinezi memoria înaintașilor noștri și să ții un discurs nouă, românilor, pe care ne-ai desconsiderat și umilit atât, tu și nația voastră? Cum crezi că putem permite să vorbești cu noi în Parlamentul nostru, când deții fără drept teritoriile noastre străbune, furate de Uniunea Sovietică și preluate de voi, ca și când vi s-ar cuveni? Vrei dreptate pentru țara ta? ȘI EU VREAU DREPTATE PENTRU ȚARA MEA! Și dreptatea mea e mai importantă decât a ta!”.
Președintele S.O.S. România îi mai spune lui Zelenski că l-a avertizat cu privire la aceste aspecte: ”mă bucur că ai intrat prin ușa din dos a României și ai primit ceea ce meriți exact în România ca să mai termini odată cu aroganța și infatuarea ce te caracterizează. Și încă ceva, atunci când mai vii vreodată, mai ales cu pretenții în România, după toate mizeriile făcute împotriva noastră, spală-te și îmbracă-te la costum, că Președinția României, Guvernul României, Parlamentul României nu sunt bătaia ta de joc unde să îți arăți lipsa de respect și nici scena ta de doi bani unde un actor de doi bani vine să joace rolul de răsfățatul lumii care vrea să încalce toate cutumele diplomatice și respectul față de instituțiile unui stat, în timp ce nevasta dumitale cheltuie milioane de dolari pe haine, iar tu joci un rol de toată jena. Să îți fie rușine pentru felul în care ți-ai permis să te prezinți în fața instituțiilor statului român care ți-au acordat onoarea de a le trece pragul!”
Tocmai de aceea, spune Diana Șoșoacă i-a trimis și o scrisoare lui Zelenski, și ”probabil, mai mult ca sigur, asta te-a speriat, și bine ai făcut că ai fugit ca năpârca”.
Fluxul de știri
0