România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Șoșoacă a blocat de una singură vedeta planetară ucraineană

© Sputnik / Georgiana ArseneDiana Șoșoacă
Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2023
Abonare
Presa din România: „Șoșoacă a reușit o performanță aproape de neimaginat, blocînd de una singură vedeta planetară ucraineană”
BUCUREȘTI, 10 oct - Sputnik. Senatorul Diana Șoșoacă, președintele S.O.S. România, e în mare ascensiune grație criticilor ei, spune Inpolitics.
Evenimentul nr.1 în România este că năbădăioasa senatoare a reușit o performanță spectaculoasă: l-a alungat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, din parlamentul României, unde avea programat un discurs, la orele 16, observă Bogdan Tiberiu Iacob.
„Mâine avem spectacol în Parlament. Vă anunț de acum” anunța încă de ieri senatoarea. „Zele, ai curaj să te întâlnești cu mine? Am o scrisoare să îți dau!” mai scria ea pe contul de socializare.
Azi, Diana Șoșoacă a făcut spectacol în Parlament: ”Zelenski nu are ce căuta să pângărească pământul României. Zelenski e un nazist, nu are ce căuta în România”.
Senatorul a mai spus că ”dacă vi-l prind în Parlament pe Zelenski, va fi rău, puteți să aduceți tot SPP-ul din lumea asta!”, precum și ”Să nu îndrăzniți să îl băgați în Parlamentul României, iar pe străzi românii ar trebui să iasă și să nu permită intrarea în țara noastră a acestui neobrăzat, nerușinat, un trădător inclusiv al țării sale”.
Toate declarațiile și amenințările senatoarei au fost difuzate pe larg, live sau reluate, de marile televiziuni de știri, de presa online, de rețelele sociale, pe un ton extrem de critic, observă Inpolitics. Ba chiar cu nuanțe alăturea cu drumul, cum ar fi indignarea profundă a unor jurnaliști că nu poate fi barat accesul senatoarei în Parlament, pentru a scuti România de o rușine.
Și ce să vezi? Clasa politică s-a speriat, iar discursul lui Zelenski a fost anulat, eveniment fără precedent de la debutul conflictului E drept, Zelenski nu a mai vorbit nici în Congresul SUA, recent, dar măcar acolo nu fusese stabilit și anunțat oficial un asemenea discurs, existând doar negocieri de culise eșuate, mai arată BTI.
Jurnalistul mai arată că, revenind la afirmațiile Dianei Șoșoacă, ele au fost extrem de dure, din stirpea celor cu care românii nu s-au mai confruntat de ani buni.
”Dar în egală măsură, afirmații care merg la sufletele multor români sătui de povestea numită Ucraina, după cum o dovedesc toate sondajele din ultima vreme. Într-o țară ai cărei conducători par să fi rămas blocați într-o buclă în care nu există decât poporul ucrainean, e firesc ca simpatia și compasiunea românilor pentru țara vecină să scadă vertiginos”, se arată în analiza citată.
Spectacolul Șoșoacă i-a adus aproape cert niște puncte în plus în sondaje, de fapt putem spune că astăzi s-a născut cu adevărat o stea a politicii autohtone. Șoșoacă a reușit o performanță aproape de neimaginat, blocând de una singură vedeta planetară ucraineană, iar cine nu vede asta are orbul găinilor, mai arată BTI.
„Am această speranță că dl Zelenski va veni, sper. Nu vreau să cred că statul român s-a speriat de Diana Șoșoacă. Am fi, cum spuneam, de râsul curcilor. Nu vreau să accept asta”, a declarat azi deputatul USR Ionuț Moșteanu.
Dar, vai, nu doar că Zelenski nu a mai îndrăznit să vină și să dea piept cu Șoșoacă, dar a mai și dezmințit în conferința de presă cu Iohannis că ar fi existat măcar ideea unui asemenea discurs, neștiind, probabil, că el fusese anunțat oficial.
Nu doar presa autohtonă, ci și presa lumii va consemna evenimentele de la București în zilele care urmează, sporind aura senatoarei.
Sigur e că Diana Șoșoacă a decis să renunțe la orice fel de precauții și să se arunce în luptă cu toate armele împotriva cauzei ucrainene într-un moment în care sprijinul opiniei publice pentru țara lui Zelenski scade în mai toate statele europene, nemaivorbind de SUA, se arată în analiză care spune că rămîne de văzut impactul electoral exact pe care îl va avea această poziționare categorică și asumată, dar un răspuns îl vom avea abia la alegeri și nu din sondajele mioritice, în care partidele puterii cresc miraculos, invers proporțional cu performanța de la guvernare.
Fluxul de știri
0