Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Hamas a atacat Israelul

© AP Photo / Fatima ShbairРакетный обстрел Израиля со стороны сектора Газа
Ракетный обстрел Израиля со стороны сектора Газа - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2023
Abonare
Atac surpriză al Hamas asupra Israelului: Un număr enorm de rachete au fost trase din Fâșia Gaza. Armata israeliană a intrat în stare de război și a convocat rezerviștii
BUCUREŞTI, 7 oct - Sputnik. Sirenele care avertizează că se apropie rachete au sunat timp de mai multe minute în sudul și centrul Israelului la începutul zilei de sâmbătă, iar vuietul continuu al lansărilor a putut fi auzit în Fâșia Gaza. Locuitorii din Gaza au spus că au auzit ciocniri armate de-a lungul gardului de separare cu Israelul, în apropiere de orașul Khan Younis, situat în sudul țării, și au văzut mișcări semnificative de luptători înarmați.
O femeie a fost ucisă sâmbătă dimineață în Israel de o rachetă trasă din Fâșia Gaza, a anunțat Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roșii. O femeie în vârstă de 60 de ani a fost ucisă „de o lovitură directă”, iar alte 15 persoane au fost rănite în sudul Israelului, a precizat Magen David Adom, în condițiile în care cel puțin sute de rachete au fost lansate de la primele ore ale dimineții din Fâșia Gaza.
Armata israeliană a transmis că acționează asupra unor ținte Hamas din Fâșia Gaza. Ministrul apărării din Israel a anunțat mobilizarea rezerviștilor în armată
Mohammad Deif, un comandant militar de rang înalt al Hamas, a anunțat începerea operațiunii într-o transmisiune difuzată de mass-media Hamas, făcând apel la palestinienii de pretutindeni să lupte. „Aceasta este ziua celei mai mari bătălii care pune capăt ultimei ocupații de pe pământ”, a spus el, adăugând că au fost lansate 5.000 de rachete.
Palestinians run for cover as smoke rises following an Israeli air strike on a Hamas post, in the northern Gaza Strip on February 6, 2017 - Sputnik Moldova, 1920, 26.08.2023
Internațional
Hamas se declară pregătit pentru un război la scară largă cu Israelul
Ca urmare a evenimentelor, armata israeliană a anunțat că a intrat în stare de război. Hamas va suferi consecințele acestui atac, a adăugat armata israeliană.
Hamas a revendicat responsabilitatea atacului supriză asupra Israelului. Mohammed Deif, comandant militar Hamas, a făcut apel la forțele armate din Liban să se alăture luptei împotriva Israelului.
Armata israeliană a anunțat sâmbătă dimineață că „un număr necunoscut de teroriști” din Fâșia Gaza s-au infiltrat pe teritoriul Israelului.
Serviciul de ambulanță israelian a transmis că au fost trimise echipe în zonele din sudul Israelului, în apropiere de Gaza, și că locuitorii au fost avertizați să rămână în locuințe, dar nu au existat detalii, în primă fază, cu privire la eventuale victime.
Biroul premierului Benjamin Netanyahu a declarat că acesta se va întâlni cu oficiali de top din domeniul securității în următoarele ore.
Fluxul de știri
0