Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Viktor Orban: Toamna se numără adversarii

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaПремьер-министр Венгрии Виктор Орбан
Премьер-министр Венгрии Виктор Орбан - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2023
Abonare
Discurs fulminant al premierului Ungariei, Viktor Orban, ținut în fața Parlamentului Ungariei. Acesta a avertizat că se așteaptă la o toamnă fierbinte din pricina presiunilor venite din Occident.
BUCUREȘTI, 4 oct -Sputnik. Viktor Orban a declarat că se așteaptă la presiuni dinspre SUA, Uniunea Europeană, dar și dinspre rețeaua de influență a oligarhului american George Soros.
”Adversarii Ungariei sunt așteptați să facă în această toamnă presiuni asupra Ungariei. Ceea ce imperiul lui Soros, birocrații de la Bruxelles și administrația democrată americană vor de la noi este însă ceea ce noi nu putem și, permiteți-mi să o cred, nici nu ne dorim să le oferim.”
Presiunile venite dinspre SUA , prognozează Orban, vor fi legate de implicarea Ungariei în războiul din Ucraina, de livrarea de armament și de bani pentru regimul de la Kiev.
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2023
Internațional
Viktor Orban a învins în lupta cu Bruxelles-ul
În același timp, Orban se așteaptă și la presiuni dinspre Bruxelles, legate de politicile de imigranți, presiunile ideologice și cedarea de suveranitate în domeniul economic dar și al politicii externe.
”Bruxellesul vrea de la noi să permitem accesul imigranților și să construim ghetto-uri pentru aceștia. Vor să lăsăm propaganda sexuală în școli. Vor ca noi să le cedăm dreptul de a lua decizii economice în numele nostru și, mai mult, să renunțăm la politica externă și la dreptul de a avea o politică externă”, a spus premierul maghiar.
”Ei ne amenință că dacă vom refuza să facem toate acestea, vor continua să pună presiune continuă pe noi, ne vor bloca fondurile de la Bruxelles și, prin imperiul lui Soros, vor finanța opoziția de stânga a guvernului nostru”, a continuat acesta.
De asemenea, Orban a ironizat ”clubul statelor ”Jawhol”, care atunci când primesc un telefon de la Bruxelles, răspund imediat cu ”Să trăiți, am înțeles!”.
Ungaria, a dat asigurări premierul, nu va ceda acestor presiuni.
Fluxul de știri
0