Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Prognoză: Producția de gaze rusești se aşteaptă să crească

© AP Photo / Koji Sasahara, FileLNG tanker. File photo
LNG tanker. File photo - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2023
Abonare
Volumul anual al producției de gaze naturale lichefiate (LNG) în Rusia se aşteaptă să crească, urmând să ajungă la 47,3 milioane tone în 2024.
BUCUREŞTI, 4 oct – Sputnik. Volumul anual al producției de gaze naturale lichefiate (LNG) în Rusia se aşteaptă să crească, urmând să ajungă la 47,3 milioane tone în 2024, fiind în conformitate cu programul ţării de dezvoltare în domeniul energiei.
Conform documentelor oficiale, citate de RT, producția de combustibil va urca cu 40% anul viitor. Până la sfârșitul anului 2023, se estimează că volumul producției va ajunge la 33 de milioane de tone.
Potrivit serviciului de statistică de stat Rosstat, producția de GNL în Rusia a crescut cu 8,1% anul trecut, ajungând la 32,5 milioane de tone. Între ianuarie și august 2023, producția a scăzut cu 5,3% în termeni anuali, la 20,9 milioane de tone.
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2023
Internațional
Rusia a dezvăluit principalul său obiectiv în timpul președinției BRICS
Ministrul rus al Energiei, Nikolai Şulginov, a declarat pentru RIA Novosti în această lună că producția actuală de GNL a țării nu este suficientă pentru a satisface cererea în creştere pentru combustibilul rusesc pe piața globală.
De asemenea, viceprim-ministrul Aleksandr Novak a dezvăluit anterior că Rusia intenționează să-și crească cota de export de GNL pentru a compensa scăderea livrărilor de gaze prin conducte către Europa de Vest.
Planurile ţării de dezvoltare a GNL necesită resurse suplimentare de gaze pentru a stimula producția cu încă 34 de milioane de tone pe an, cu scopul de a atinge niveluri de producție de cel puțin 100 de milioane de tone de GNL pe an până în 2030, potrivit lui Novak.
Fluxul de știri
0