Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rusia a dezvăluit principalul său obiectiv în timpul președinției BRICS

© AP Photo / Eraldo PeresBRICS
BRICS - Sputnik Moldova, 1920, 03.10.2023
Abonare
În timpul președinției BRICS, care va fi preluată în 2024, Rusia se va concentra asupra definirii criteriilor de participare a noilor membri ai grupului.
BUCUREŞTI, 3 oct – Sputnik. De asemenea, se va concentra asupra formatului de cooperare cu țările care sunt interesate de BRICS, potrivit unui diplomat rus.
Principalul obiectiv al președinției rusești a BRICS în 2024 este de a defini formatul participării noilor membri și a celor interesați de organizaţie, a declarat un înalt oficial din Ministerul rus de Externe, Alexandre Chtchetinine, pe marginea Conferinței Rusia-America Latină, potrivit Sputnik Africa.
BRICS extinsă trebuie să formuleze criteriile participării, precum şi termenii cooperării viitoare în cadrul grupului.
Argentina, Egiptul, Iranul, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită și Etiopia vor deveni membri deplini ai BRICS în ianuarie 2024. Extinderea grupului a fost decisă la summitul BRICS desfăşurat în perioada 22-24 august 2023 la Johannesburg.
Prima conferință parlamentară internațională Rusia-America Latină are loc la Moscova, în perioada 29 septembrie - 2 octombrie, la inițiativa Dumei (camera inferioară a Parlamentului rus). Conferinţa reunește parlamentari din America Latină și Caraibe.
Fluxul de știri
0