Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Seymour Hersh arată că a trecut un an de minciuni despre NordStream

© AP Photo / MICHAEL SCHMELLINGSeymour Hersh
Seymour Hersh - Sputnik Moldova, 1920, 30.09.2023
Abonare
Administrația Joe Biden a aruncat conducta Nordstream în aer pentru a menține supremația Americii în Europa, a scris jurnalistul Seymour Hersh, pe pagina sa de Substack.
BUCUREŞTI, 30 iul - Sputnik. Seymour Hersh a revenit asupra subiectului, pe care l-a abordat și în luna februarie, când a acuzat SUA de explozia conductei Nordstream.
”Nu știu prea multe despre operațiunile secrete ale CIA – nici un străin nu știe – dar înțeleg că componenta esențială a tuturor misiunilor de succes este negarea totală. Bărbații și femeile americani care s-au mutat, sub acoperire, în și în afara Norvegiei în lunile necesare pentru a planifica și a duce la bun sfârșit distrugerea a trei dintre cele patru conducte Nord Stream din Marea Baltică în urmă cu un an nu au lăsat urme – nici un indiciu. a existenței echipei — în afară de succesul misiunii lor”, a scris jurnalistul american.
Negarea, ca opțiune pentru președintele Joe Biden și consilierii săi în politică externă, a fost primordială. Nicio informație semnificativă despre misiune nu a fost pusă pe un computer, ci în schimb scrisă pe o mașină de scris Royal sau poate Smith Corona cu o copie carbon sau două, de parcă internetul și restul lumii online nu ar fi fost încă inventate, mai arată jurnalistul.
Рабочая поездка В.Путина по Дальневосточному федеральному округу. День 7-й - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2023
Rusia
Rusia reia livrările de gaze către China
Casa Albă a fost izolată de evenimentele de lângă Oslo; diverse rapoarte și actualizări din teren au fost furnizate direct directorului CIA Bill Burns, care a fost singura legătură între planificatori și președintele care a autorizat ca misiunea să aibă loc pe 26 septembrie 2022. Odată ce misiunea a fost finalizată, hârtiile dactilografiate și indigoul au fost distruse, fără a lăsa astfel nicio urmă fizică – nicio dovadă care să fie dezgropată mai târziu de un procuror special sau de un istoric prezidențial. Ai putea numi-o crima perfecta, explică Seymour Hersh.
„În mod inevitabil, povestea mea inițială a făcut furori, dar mass-media majoră a subliniat negările Casei Albe și s-au bazat pe un vechi canard — încrederea mea pe o sursă fără nume — pentru a se alătura administrației pentru a dezminți ideea că Joe Biden ar fi putut avea ceva de-a face cu un astfel de atac. Trebuie să remarc aici că am câștigat literalmente zeci de premii în cariera mea pentru povestiri din New York Times și New Yorker care nu s-au bazat pe o singură sursă numită. În ultimul an, am văzut o serie de articole contrare din ziare, fără surse de primă mână, care susțin că un grup ucrainean dizident a efectuat atacul operațiunii tehnice de scufundare în Marea Baltică printr-un iaht închiriat de 49 de picioare numit Andromeda”, mai scrie jurnalistul american.
Fluxul de știri
0