Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia reia livrările de gaze către China

© Sputnik / Aleksey Babushkin / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка В.Путина по Дальневосточному федеральному округу. День 7-й
Рабочая поездка В.Путина по Дальневосточному федеральному округу. День 7-й - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2023
Abonare
Gigantul rus în domeniul energiei Gazprom a anunțat joi reluarea livrărilor de gaze naturale către China, după finalizarea lucrărilor periodice de întreţinere la conducta Power of Siberia.
BUCUREŞTI, 29 sept – Sputnik. „Lucrările de mentenanţă programate la conducta de gaze Power of Siberia au fost finalizate. Livrările de gaze au fost reluate astăzi, așa cum a fost planificat”, a declarat compania într-un comunicat publicat pe canalul său Telegram, potrivit RT.
Transporturile de gaze prin conductă au fost oprite temporar pe 21 septembrie. În condițiile contractului, ruta este închisă pentru inspecție de două ori pe an, în primăvară și toamnă.
Gazprom a început în 2019 să pompeze gaz către China prin conducta de 3.000 km (1.864 mile), în baza unui contract pe 30 de ani cu China National Petroleum Corporation (CNPC). Acordul de 400 de miliarde de dolari a fost cel mai important acord al Gazprom.
Capacitatea conductei Power of Siberia, cunoscută și sub denumirea de Ruta Estică, este de 61 miliarde de metri cubi de gaz pe an, inclusiv 38 de miliarde de metri cubi pentru export.
Anul trecut, Rusia a exportat 15,5 miliarde de metri cubi de gaz către China prin intermediul conductei. Potrivit viceprim-ministrului Aleksandr Novak, livrările de gaze către China prin intermediul conductei vor ajunge la 22 de miliarde de metri cubi în 2023, în contextul în care Moscova continuă să stimuleze cooperarea energetică cu Beijingul.
Gazprom a crescut treptat fluxurile de gaze prin Ruta Estică de la începutul anului, când Moscova și Beijingul au semnat un acord pentru livrări suplimentare.
De asemenea, cele două țări lucrează la proiectul Power of Siberia 2, care implică construirea unei rute suplimentare de gaz către China prin Mongolia.
Fluxul de știri
0