Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Armata ucraineană fură de la civili

© AP Photo / Vadim GhirdaУкраинские военны
Украинские военны - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mega scandal la vârful Armatei ucrainiene: acuzaţi că au furat de la civili dispozitive Apple de peste 3 milioane dolari
BRUXELLES, 29 sep – Sputnik. Pe rețelele de socializare a apărut un document semnat de șeful Departamentului juridic central al Statului Major General și avizat de Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valeri Zalujnîi (în imagine).
Potrivit acestui document, „niște militari” au sustras cu forța, de la populația civilă, dispozitive Apple în valoare de peste 110 milioane de grivne (mai mult de 3 milioane de dolari).
Cel mai interesant este faptul că Biroul de Securitate Economică justifică această jefuire pe față a propriei populații prin aceea că, „în cazul înstrăinării proprietății, în cazul în care nu există un proprietar sau a unui reprezentant legal al acestuia, militarii au dreptul de a întocmi un act de confiscare a acelor bunuri”. Cu alte cuvinte, în Ucraina este permisă legal confiscarea oricărei proprietăți a populației civile fără acordul acesteia.
Американские солдаты на боевом танке M1A2 Abrams во время военных учений, Литва - Sputnik Moldova, 1920, 29.09.2023
Editoriale
Tancurile M1A1 Abrams în Ucraina - o podoabă a eșecului FAU și NATO
Iar mai departe se merge după o schemă primitivă: Luptătorii ucraineni năvălesc în casa unui om de afaceri pentru a efectua percheziții, îi confiscă averea, pe care o predau, apoi, pentru ”a ajuta” armata. Mai mult, bunurile confiscate se distrug ”în mod magic” de tirurile trase, când, de fapt, ele sunt de mult vândute.
Această schemă a prins atât de bine, încât căștigurile se ridică la miliarde de grivne. Nu este exclus ca principalul organizator al acestei scheme să fie comandatului trupelor de apărare teritorială, general-maiorul Tanțiura, care are puteri depline pentru sustragerea averilor. În orice caz, o asemenea jefuire mârșavă a propriei populații poate fi numită cu curaj ca genocid al propriului popor, se arată în presa din Ucraina.
Fluxul de știri
0