România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

#WeAreNATO: Un tanc al Armatei Române s-a răsturnat

CC BY-SA 3.0 / Mircea87 / Tank TR-85
Tank TR-85 - Sputnik Moldova, 1920, 26.09.2023
Abonare
Luni, 25 septembrie 2023, a fost o zi cu ghinion pentru Armata Română: un tanc al său s-a răsturnat în județul Bacău. Din primele informații, se pare că vehiculul militar s-a răsturnat din cauza unui localnic.
BUCUREȘTI, 26 sept – Sputnik. Zicala că marțea sunt trei ceasuri rele nu se potrivește întotdeauna. Dovadă în acest sens stă întâmplarea din județul Bacău de luni după amiază, acolo unde un tanc al Armatei Române s-a răsturnat în zona bisericii de la Văsiești, pe drumul către Moinești.
Din primele informații, se pare că vehiculul militar s-a răsturnat din cauza unui localnic. Mai exact, mașina de poliție care preceda acest transport special ar fi încercat să îl evite pe bătrân și a reușit acest lucru, în ultima clipă, iar trailerul pe care se afla tancul a făcut, la rândul său, o manevră de evitare în urma căreia carul de luptă a intrat în balans și și-a rupt ancorele.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării Naționale, Constantin Spânu, spune că trailerul a evitat un bătrân care traversa neregulamentar, iar tancul a scăpat din sistemul de ancorare, ieșind cu șenila dreaptă de pe platformă.
Глава Минобороны Молдовы Анатолий Носатый - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2023
Politică
Nosatîi a dat cărțile pe față: ne vom înarma procurând arme de la francezi
Din imaginile care au surprins incidentul din județul Bacău se vede că tacul era așezat pe platformă cu tunul îndreptat în sens opus celui de deplasare. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Un martor a susținut că marele noroc a fost acela că de pe contrasens nu venea nici o mașină în acel moment.
Tancul, model TR 85, s-ar fi deplasat de la Sibiu la Roman, într-o mutare tehnică între depozite, potrivit surselor oficiale.
Fluxul de știri
0