Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Nosatîi a dat cărțile pe față: ne vom înarma procurând arme de la francezi

© Sputnik / OsmatescoГлава Минобороны Молдовы Анатолий Носатый
Глава Минобороны Молдовы Анатолий Носатый - Sputnik Moldova, 1920, 25.09.2023
Abonare
Ministrul Apărării a susținut un briefing de presă împreună cu ministrul Forțelor Armate ale Republicii Franceze
CHIȘINĂU, 25 sept- Sputnik. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, a susținut un briefing de presă împreună cu ministrul Forțelor Armate ale Republicii Franceze, Sébastien Lecornu, aflat în vizită la Chișinău.
Nosatîi a spus că vizita omologului său francez în țara noastră este una “istorică”.
El a spus că a semnat cu Sébastien Lecornu “un document bilateral de intenție care va consolida dialogul bilateral”.
Totodată cei doi au abordat “posibilitățile de colaborare dintre instituțiile noastre atât pe dimensiunea bilaterală, cât și în cadrul organizațiilor internaționale”.
“Am discutat despre posibilitățile prin care Franța ar putea să susțină țara noastră în procesul de transformare a armatei naționale pentru a avea o armată modernă, bine echipată și dotată, reziliență la provocările actuale de securitatea”, a mai declarat Nosatîi.
Ministrul moldovean al apărării a mulțumit Franței pentru livrarea sistemului de supraveghere aeriană, procurat din banii Ministerului moldovean al Apărării.
“Profit de această ocazie, pentru a mulțumi reprezentanților companiilor franceze pentru deschidere și bună colaborare în procesul de încheiere a contractelor necesare pentru sistemul de supraveghere aeriană, pe care l-am achiziționat recent din bugetul național de apărare. Este un pas important în efortul nostru de asigurare a securității a spațiului aerian, dar și în contextul evoluției parteneriatului moldo-francez”, a precizat ministrul Apărării al Republicii Moldova, Anatolie Nosatîi.

Mnistrul Apărării: vizita omologul meu francez, Sebastien Lecornu, este una istorică

“Domnule ministru, cu siguranță vizita Dvs. deschide noi posibilități de conlucrare dintre instituțiile noastre de apărare, iar scrisoarea de intenții privind colaborarea bilaterală pe care am semnat-o astăzi este o confirmare solidă în acest sens. Ne dorim să intensificăm această cooperare în beneficiu reformei de apărare și dezvoltării dialogului cu industria franceză de apărare. Mizăm în continuare pe sprijinul partenerilor noștri francezi inclusiv în cadrul inițiativei alianței Nord-Atlantice de consolidare a capacității de apărare și instrumentului eruropean pentru pace. Am încrederea că Franța este și va rămâne un susținător ferm și credibil al Republicii Moldova, precum și un prieten apropiat în calea noastră de modernizare și transformare în procesul de aderare la Uniunea Europeană”.
Fluxul de știri
0