Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia, pregătită pentru discuții de pace, dar nu acceptă propunerile de încetare a focului

© AFP 2023 / KENA BETANCURМинистр иностранных дел России Сергей Лавров
Министр иностранных дел России Сергей Лавров - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia este pregătită pentru negocieri de pace cu Ucraina, dar nu va lua în considerare propunerile actuale de încetare a focului, a declarat sâmbătă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
BUCUREŞTI, 24 sept – Sputnik. „Da, suntem pregătiți pentru negocieri [cu Ucraina]. Dar nu vom lua în considerare nicio propunere pentru încetarea focului, deoarece, odată ce am face asta, am fi înșelaţi”, a spus Lavrov reporterilor după discursul său la Adunarea Generală a ONU, potrivit Sputnik Internaţional.
Vorbind despre „formula de pace” a președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Serghei Lavrov a spus că este absolut nerealizabilă, deși Occidentul o consideră drept singura bază pentru pacea în Ucraina.
„Realitatea tristă este că Zelenski și toți cei care îl conduc de la Washington, Londra și Bruxelles spun cu tărie cu o singură voce "Nu există nici o altă bază pentru pace, în afară de formula lui Zelenski". Iar formula lui Zelenski ... este absolut irealizabilă și toată lumea înțelege acest lucru”, a spus Lavrov într-o conferință de presă după discursul său la Adunarea Generală a ONU.
Nimeni din Occident nu vrea să înţeleagă în mod serios criza din Ucraina, a spus înaltul diplomat rus, adăugând că „din moment ce vor să rezolve problema pe câmpul de luptă, va fi [rezolvată] pe câmpul de luptă”.
Fluxul de știri
0