Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prețul combustibilului a crescut în Europa după ce Moscova a suspendat exporturile

© AFP 2024 / MLADEN ANTONOVAzerbaidjan. extragere de petrol
Azerbaidjan. extragere de petrol - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2023
Abonare
Urmărind să satureze piața și să scadă prețurile pe piața internă, Moscova a suspendat exporturile de benzină și motorină. Măsura a crescut prețurile la motorină în Europa cu 5%.
BUCUREŞTI, 24 sept – Sputnik. Prețurile la motorină în Europa au urcat cu 5%, la peste 1.000 de dolari pe tonă, în urma deciziei Rusiei de a interzice temporar exporturile de benzină și motorină, notează The Guardian. Măsura se referă la toate țările, pe lângă patru foste state sovietice (Armenia, Belarus, Kazahstan și Kirgazistan), membri ai Uniunii Economice Eurasiatice (EUEA).
Măsura își propune să stabilizeze piața internă, în special, pe fondul scăderii rublei. Aceste restricții temporare au scopul de a contribui la saturarea pieței de combustibil, ceea ce va scădea prețurile pentru consumatori, au explicat autoritățile ruse, potrivit Sputnik.
În plus, această măsură are scopul de a împiedica exporturile „gri”, neautorizate, de combustibil, potrivit Ministerului Energiei.
Rusia și-a redus deja exporturile maritime de benzină şi motorină cu aproape 30%, la aproximativ 1,7 milioane de tone metrice în primele 20 de zile ale lunii septembrie, comparativ cu aceeași perioadă din august, potrivit comercianților și datelor de la Bursa de Valori din Londra, citate de The Guardian.
Fluxul de știri
0