Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Prea târziu”: un general german a făcut o declarație neașteptată despre Ucraina

© AP Photo / Mindaugas KulbisАмериканские танки Abrams. Архивное фото
Американские танки Abrams. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2023
Abonare
Generalul Wittmann: Tancurile Abrams nu vor schimba situația din Ucraina
BUCUREŞTI, 24 sept – Sputnik. Ca orice arme occidentale, tancurile americane Abrams, pe care Statele Unite le vor transfera în curând în Ucraina, nu vor ajuta Forțele Armate ucrainene să schimbe situația de pe câmpul de luptă, a declarat generalul german Klaus Wittmann la postul Welt TV.
„Nu există arme care să poată schimba radical cursul evenimentelor”, a comentat el despre aprovizionarea cu tancuri americane.
Wittmann a mai menționat că Ucraina nu primește niciodată armele de care are nevoie la timp.
"Tot ceea ce trimitem este o armă bună. Cu toate acestea, cea mai mare parte este livrată prea târziu. În plus, noroiul va începe în curând și apoi va veni iarna", a conchis el.
Anterior, purtătorul de cuvânt al Pentagonului , Patrick Ryder, a declarat că tancurile americane Abrams vor ajunge în Ucraina în „zilele și săptămânile următoare”. El a adăugat că livrările sunt „la program”. Statele Unite au promis că vor transfera în Ucraina un batalion de tancuri Abrams - 31 de unități.
Rusia a trimis deja o notă țărilor NATO cu privire la livrările de arme către Ucraina. Ministrul de externe Serghei Lavrov a menționat că orice marfă care conține arme pentru Ucraina va deveni o țintă legitimă pentru Rusia. Ministerul rus de Externe a declarat că țările NATO „se joacă cu focul” furnizând arme Ucrainei. Purtătorul de cuvânt al președintelui, Dmitri Peskov , a menționat că pomparea Ucrainei cu arme din Occident nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene și va avea un efect negativ. Lavrov a declarat că Statele Unite și NATO sunt direct implicate în conflictul din Ucraina, „inclusiv nu doar aprovizionarea cu arme, ci și pregătirea personalului... pe teritoriul Marii Britanii , Germaniei , Italiei ., alte țări".
Fluxul de știri
0