Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Mișustin: Ingineria mecanică din Rusia face față tuturor provocărilor

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaMihail Mișustin
Mihail Mișustin - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2023
Abonare
Mișustin: ingineria mecanică face față tuturor provocărilor, în ciuda sancțiunilor
Industria ingineriei mecanice din Federația Rusă face față tuturor provocărilor și demonstrează performanțe înalte, în ciuda restricțiilor și a sancțiunilor, a declarat prim-ministrul rus Mihail Mișustin în felicitările sale adresate inginerilor mecanici ruși cu ocazia sărbătorii lor profesionale, care este sărbătorită pe 24 septembrie. Felicitările au fost publicate pe site - ul guvernului .
"În ciuda restricțiilor de sancțiuni, industria face față tuturor provocărilor și demonstrează performanțe ridicate. Se realizează reforme structurale, se modernizează baza materială și tehnică, se creează și se implementează propriile dezvoltări și soluții, inclusiv digitale. O atenție deosebită este acordată pentru pregătirea personalului calificat”, se spune în mesajul de felicitare a lui Mișustin.
Premierul rus a menționat că sărbătoarea profesională este sărbătorită de sute de specialiști diferiți care lucrează la întreprinderi care produc produse competitive de înaltă calitate, care sunt solicitate pe piețele interne și externe - de la mașini-unelte, motoare și turbine până la reactoare nucleare."

„Ingineria mecanică este unul dintre sectoarele importante din punct de vedere strategic ale economiei ruse, principalul motor al creșterii producției industriale. Ea joacă un rol cheie în dezvoltarea aviației și a industriilor de rachete și spațiale, metalurgie și energie, sănătate, agricultură și complexul de transport. Asigură capacitatea de apărare a ţării, bunăstarea şi viaţa confortabilă a cetăţenilor noştri", a subliniat Mișustin.

El a remarcat că toate realizările industriei au devenit posibile datorită muncii dedicate a constructorilor de mașini, profesionalismului și dăruirii pentru chemarea lor.
"Aș dori să-mi exprim sincera mulțumire față de veteranii de inginerie mecanică care își transmit cunoștințele și experiența tinerilor specialiști. Dragi prieteni! Sunteți cu toții oameni talentați și ambițioși . Sunt încrezător că competența și atitudinea dumneavoastră responsabilă față de munca voastră vor deveni cheia suveranității tehnologice și industriale a Rusiei. Vă doresc multă sănătate și prosperitate vouă și celor dragi", a adăugat Mișustin.
Fluxul de știri
0