Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Livrările de GNL rusesc către China, în creştere fără precedent

© Sputnik / Aleksey Babushkin / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка В.Путина по Дальневосточному федеральному округу. День 7-й
Рабочая поездка В.Путина по Дальневосточному федеральному округу. День 7-й - Sputnik Moldova, 1920, 24.09.2023
Abonare
Livrările rusești de gaze naturale lichefiate (LNG) către China au înregistrat o creștere fără precedent de 60% în termeni anuali, în primele opt luni ale anului.
BUCUREŞTI, 24 sept – Sputnik. Livrările rusești de gaze naturale lichefiate (LNG) către China au înregistrat o creștere fără precedent de 60% în termeni anuali, în primele opt luni ale anului, au arătat datele vamale chineze publicate săptămâna trecută.
Rusia a livrat 5,45 milioane de tone de GNL în China între ianuarie și august, devenind al treilea cel mai important furnizor după Qatar și Australia.
În ceea ce privește valoarea, importurile de GNL rusesc au urcat cu 10,7% și au depășit 3,53 miliarde de dolari pentru perioada raportată, au arătat datele vamale.
Livrările către China în august au crescut cu 72,4% față de iulie și cu 80,8% din punct de vedere al valorii, ajungând la 558,37 de milioane de dolari, conform datelor, citate de RT.
Australia a rămas cel mai important furnizor de GNL către China în primele opt luni ale anului, livrând 15,65 milioane de tone, în valoare de 9,44 miliarde de dolari. Qatarul s-a plasat pe locul doi, livrând 10,76 milioane tone, în valoare de 6,81 miliarde de dolari.
Rusia sporeşte livrările de GNL către vecinul său estic, măsură făcând parte din redirecționarea comerțului său energetic pe piețele asiatice, în urma sancțiunilor occidentale.
Săptămâna trecută, gigantul energetic rusesc Gazprom a livrat primul transport de GNL în China pe ruta Mării de Nord (NSR), care trece prin Oceanul Arctic și este cea mai scurtă rută de transport dintre Asia de Est și Europa.
Fluxul de știri
0