Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Producția de aur în Rusia a crescut semnificativ

© Sputnik / Pavel LisitsynЗолотые слитки
Золотые слитки - Sputnik Moldova, 1920, 30.04.2023
Abonare
În martie, minerii ruşi care extrag aur au sporit producția cu 26,5% față de anul trecut, potrivit celor mai recente date ale Serviciului Federal de Statistică Rosstat.
BUCUREŞTI, 30 apr – Sputnik. Comparativ cu februarie, producția de aur a crescut cu peste 30%. Cifra din primul trimestru a fost cu 9,1% mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut.
În acelaşi timp, producția de metale-cheie precum argint, platină și paladiu în Rusia a crescut cu 14,1% în martie în termeni anuali, au mai arătat datele Rosstat, citate de RT.
De asemenea, stocul de lingouri al țării a continuat să crească în ultimul an, potrivit Băncii Rusiei. Rezervele de aur au crescut cu 1 milion de uncii în ultimul an, la 74,9 milioane de uncii, de la 1 martie, a raportat CBR luna trecută.
Cererea de aur a crescut și în rândul populației, rușii cumpărând peste 75 de tone de lingouri de aur pentru investiții în 2022, potrivit Ministerului rus de Finanțe.
În martie anul trecut, guvernul rus a renunțat la taxa pe valoarea adăugată de 20% pentru aur pentru persoane fizice, oamenii grăbindu-se să-și asigure economiile pe fondul sancțiunilor occidentale. Câteva luni mai târziu, impozitul de 13% pe profitul din vânzarea lingourilor de aur a fost, de asemenea, anulat. De atunci, cererea pentru metalul prețios în țară a crescut vertiginos.
Fluxul de știri
0