Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Musk: Soros dorește distrugerea civilizației occidentale

© AFP 2024 / FABRICE COFFRINI George Soros
 George Soros - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2023
Abonare
Antreprenorul și miliardarul american Elon Musk a spus că miliardarul și șeful Fundației pentru Societatea Deschisă George Soros s-a angajat să distrugă civilizația occidentală.
BUCUREȘTI, 19 sep - Sputnik. „Organizația Soros pare să dorească nimic mai puțin decât distrugerea civilizației occidentale”, a scris Musk pe rețeaua de socializare X, ca răspuns la o postare în care George Soros este acuzat de escaladarea crizei migrației pe insula italiană Lampedusa.
Anterior, Musk a spus că intenționează să dea în judecată Open Society Foundation pentru a opri suprimarea libertății de exprimare.
Musk și Soros au o lungă istorie de ostilitate. În luna mai, omul de afaceri a postat un tweet în care scria că Soros urăște toată umanitatea și l-a comparat cu Magneto, antagonistul din seria de benzi desenate X-Men despre supereroii mutanți.
Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2023
Internațional
Atât de mulți. Afirmația neașteptată a lui Musk despre FAU
Activitățile lui Soros sunt evaluate negativ din cauza speculațiilor sale financiare, precum și a reputației sale scandaloase – fondurile sale au fost acuzate în mod repetat că au organizat o schimbare a puterii în mai multe state.
Finanțatorul însuși nu neagă că banii lui au ajutat, în special, la realizarea „Revoluției Portocalii” în Ucraina în 2004 și a „Euromaidanului” în 2013. Într-un număr de țări, el a fost acuzat de amestec în afacerile interne.
Fluxul de știri
0