Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Atât de mulți. Afirmația neașteptată a lui Musk despre FAU

© AFP 2024 / ERIC PIERMONTИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2023
Abonare
Omul de afaceri Elon Musk a făcut o declarație despre eșecul contraofensivei și pierderile grele ale Forțelor Armate ale Ucrainei.
CHIȘINĂU, 18 sept – Sputnik. În perioada contraofensivei, Ucraina a pierdut mult prea mulți oameni, dar nu a reușit să avanseze semnificativ pe front, a scris omul de afaceri american Elon Musk pe rețeaua de socializare X.
„Atât de mulți morți pentru un rezultat insignifiant”, a declarat el.
Astfel a comentat miliardarul postarea businessmanului David Sachs cu privire la contraofensiva eșuată a FAU.
În ultima perioadă Musk a ajuns să fie criticat dur pentru că a dispus restricționarea serviciului de internet prin satelit Starlink în apropiere de Crimeea și a zădărnicit prin aceasta atacul dronelor navale ucrainene asupra navelor Flotei Mării Negre.
În biografia lui Musk, care a fost scoasă de sub tipar săptămâna trecută, această decizie este explicată prin faptul că nu dorește implicarea SpaceX „într-un act de război major”. Ulterior, miliardarul însuși a legat refuzul de a porni Starlink cu faptul că acest lucru nu este permis de sancțiunile americane, care se extind inclusiv asupra Crimeii.
Илон Маск - Sputnik Moldova, 1920, 10.09.2023
Internațional
Elon Musk explică motivul pentru care a restricţionat utilizarea StarLink de către Kiev
FAU desfășoară deja de patru luni contraofensivă în direcțiile Iujno-Donețk, Artiomovsk și Zaporojie, aruncând în luptă brigăzi instruite de NATO și înarmate cu tehnică militară occidentală. Dar nu au reușit să obțină rezultate pe niciun sector al frontului. Pierderile armatei ucrainene au depășit deja 70 de mii de persoane și 18 mii de unități de tehnică.
Potrivit estimării lui Vladimir Putin, aceasta nu este pur și simplu o încetinire, ci un eșec total. Presa și experții militari din SUA și Europa scriu de asemenea că campania de vară a Kievului s-a soldat cu eșec. În același timp, ei menționează eficiența câmpurilor minate rusești și a apărării eșalonate.
Fluxul de știri
0