Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Instalaţie cheie producătoare de GNL rusesc reia producția pe scară largă

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaРабочая поездка Д.Медведева в Дальневосточный федеральный округ
Рабочая поездка Д.Медведева в Дальневосточный федеральный округ - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2023
Abonare
Proiectul Sakhalin-2 pentru producerea de gaz natura lichefiat (LNG), din Orientul Îndepărtat al Rusiei, şi-a reluat operațiunile pe scară largă după finalizarea lucrărilor de întreținere.
BUCUREŞTI, 19 sept – Sputnik. Proiectul Sakhalin-2 pentru producerea de gaz natura lichefiat (LNG), din Orientul Îndepărtat al Rusiei, şi-a reluat operațiunile pe scară largă după finalizarea lucrărilor de întreținere planificate, a confirmat săptămâna trecută CEO-ul adjunct al Gazprom, Vitali Markelov, pentru agenția de știri Interfax.
Lucrările de întreținere au început în iulie și s-au extins la toate instalațiile de producție ale proiectului, potrivit lui Markelov. Uzina Sakhalin-2 LNG a lansat producția în 2009 și are în prezent o capacitate de 11,5 milioane de tone de GNL annual, potrivit RT.
Giganţi energetici, inclusiv Shell din Marea Britanie, a ales să iasă din proiect după ce Occidentul a sancționat Rusia pentru operațiunea sa militară din Ucraina, deși Mitsui și Mitsubishi din Japonia și-au păstrat participația combinată de 22,5%. Alți cumpărători de LNG asiatici pe termen lung, inclusiv Coreea de Sud, au continuat să importe gaze de la Sakhalin-2.
Anul trecut, Japonia a reprezentat 60,6% din totalul livrărilor de GNL de la uzina rusească. Coreea de Sud a importat 15,8%, China 17,9%și Taiwanul 4,5%, în timp ce Indonezia a reprezentat 1,2% din importuri, Rusia furnizând pentru prima dată în această țară.
Extragerea petrolului - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2023
Internațional
Aliat apropiat al Moscovei dezvăluie livrări de combustibil către Rusia
Exporturile de GNL rusesc au crescut constant de la începutul anului, cererea fiind în creștere în Europa și Asia, potrivit ministrului rus al Energiei, Nikolai Şulginov.
În timp ce UE a interzis exporturile de petrol rusesc pe mare, GNL nu este interzis de sancțiuni.
Cel mai recent raport al ONG-ului Global Witness a arătat că achizițiile de către UE de LNG rusesc au crescut cu 40% între ianuarie și iulie, comparativ cu aceeași perioadă din 2021 și cu 1,7% față de anul trecut.
Raportul a indicat că UE urmează să importe volume record de GNL rusesc în acest an, în ciuda faptului că blocul urmărește să se decupleze de industria rusească a combustibililor fosili.
Fluxul de știri
0