Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Aliat apropiat al Moscovei dezvăluie livrări de combustibil către Rusia

© Sputnik / Виталий Тимкив / Accesați arhiva multimediaExtragerea petrolului
Extragerea petrolului - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2023
Abonare
Belarusul a livrat motorină și benzină către Rusia în urma cererii din partea vecinului său și este pregătit să sporească livrările dacă va fi nevoie.
BUCUREŞTI, 18 sept – Sputnik. Belarusul a livrat motorină și benzină către Rusia în urma cererii din partea vecinului său și este pregătit să sporească livrările dacă va fi nevoie, a anunțat vineri președintele Alexander Lukaşenko, în timpul unei vizite la Moscova.
Liderul Belarusului a fost citat de Sputnik declarând că țara sa a livrat 60.000 de tone de motorină și benzină către Rusia. Cele două ţări împărtășesc o piață comună în cadrul Uniunii Statale.
„Am livrat cantitatea de care avea nevoie Federația Rusă. Dacă va fi necesară reducerea exporturilor pe piețele externe și sporirea livrărilor interne, nu este o problemă, vom stabiliza situația pe piețele noastre comune”, a declarat Lukaşenko, citat de RT.
Deficiențe de motorină au fost înregistrate în unele zone ale Rusiei, ceea ce a determinat Moscova să ia în considerare reducerea exporturilor sale din porturile din Marea Baltică și Marea Neagră.
Rusia intenționează să reducă exporturile de combustibil cu aproape 25% în această lună, faţă de luna august, în contextul lucrărilor sezoniere de mentenanţă la rafinării, precum și al eforturilor guvernamentale de a menține mai mult combustibil în plan intern pentru a atenua creșterea prețurilor interne, a relatat Bloomberg săptămâna trecută, citând datele din industrie.
Flagul Federației Ruse și UE - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2023
Internațional
Până unde va merge fascismul rusofob din UE?
Încărcăturile de motorină din porturile principale ale Rusiei sunt stabilite la 1.874 milioane tone în această lună, ceea ce este echivalentul a 466.000 barili pe zi. Acestea înseamnă o scădere de la aproximativ 600.000 de barili pe zi în august, au arătat calculele.
Planul Rusiei privind exporturile de motorină în septembrie reprezintă cele mai scăzute livrări din luna mai a acestui an, când au avut loc lucrările de întreținere de primăvară.
Fluxul de știri
0