Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan i-a cerut lui Putin să mărească volumele de cereale pentru țările africane

© Sputnik / Ilya Pitalevпшеница
пшеница - Sputnik Moldova, 1920, 19.09.2023
Abonare
Erdogan a spus că i-a cerut lui Putin să mărească volumul de cereale pentru livrare în Africa
CHIȘINĂU, 19 sep - Sputnik. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să crească volumul de cereale destinat țărilor africane, potrivit acestuia, țările africane ar trebui să primească mai multă hrană.
Președinții Rusiei și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, s-au întâlnit mai devreme la Soci. Aceasta a fost prima lor întâlnire personală după aproape un an de pauză. Președinții au discutat despre situația în jurul tranzacției cu cereale și alte probleme. Putin a spus că Rusia va începe să furnizeze cereale gratuite în șase țări africane în câteva săptămâni. Erdogan a menționat că Ankara este pregătită să asiste la procesarea cerealelor rusești pentru a fi expediate în continuare către țările care au nevoie și speră să implementeze în comun măsuri pentru a livra alimente în țările africane.
"Am discutat cu domnul Putin... Am spus... Aș dori să vă rog să o măriți și mai mult. Trebuie să ducem acest proces, mai ales prin diplomație telefonică", a declarat luni Erdogan, răspunzând la întrebările jurnaliștilor de la summitul Concordia de la New York .
Potrivit acestuia, 33 de milioane de tone de cereale au ajuns prin „culoarul de cereale”.
"Patruzeci și patru la sută din el merge în Europa . Țările africane au nevoie de mult mai mult. Este datoria noastră umanitară și conștiincioasă să trimitem acest cereal și să le transformăm în făină", ​​a spus Erdogan.
Fluxul de știri
0