Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Până unde va merge fascismul rusofob din UE?

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaFlagul Federației Ruse și UE
Flagul Federației Ruse și UE - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În fața eșecului tot mai evident al sancțiunilor economice impuse de UE, Federației Ruse, Bruxellesul trece la măsuri tot mai suspectabile de fascism și rusofobie.
BUCUREȘTI, 18 sep -Sputnik. Polonia a decis să interzică intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești pe teritoriul său. Aceasta este doar ultima dintr-o serie de sancțiuni și măsuri restrictive adoptate împotriva Rusiei de la începutul războiului din Ucraina.
Măsura urmează indicaţiile recente ale Comisiei de la Bruxelles, potrivit căreia intrarea – fie ea şi temporară – a vehiculelor înmatriculate în Rusia pe teritoriile țărilor membre UE este incompatibilă cu regimul de sancțiuni impus Moscovei.
Organul executiv de la Bruxelles a mai precizat că acest regulament se aplică în același mod atât vehiculelor private, cât și vehiculelor de companie. Și că nicio documentație vamală nu este suficientă pentru a renunța la măsură.
Polonia se învecinează cu teritoriul rusesc Kaliningrad, o exclavă separată de Rusia continentală. Decizia soseşte la câteva zile după un anunț similar făcut de republicile baltice Lituania, Letonia și Estonia.
Наиболее востребованные украинской стороной 155-миллиметровые гаубичные снаряды M795 на заводе боеприпасов в Скрэнтоне, США - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2023
Internațional
NATO are probleme cu inflația
Fluxul de știri
0