Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

NATO are probleme cu inflația

© AP Photo / Matt RourkeНаиболее востребованные украинской стороной 155-миллиметровые гаубичные снаряды M795 на заводе боеприпасов в Скрэнтоне, США
Наиболее востребованные украинской стороной 155-миллиметровые гаубичные снаряды M795 на заводе боеприпасов в Скрэнтоне, США - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2023
Abonare
NATO se confruntă cu o problemă: dorința de profit a companiilor care produc armament și muniție nu a dus atât la creșterea producției acestora cât...la creșterea prețurilor.
BUCUREȘTI, 17 sep -Sputnik. Creșterea investițiilor în înarmare nu a dus la creșterea producției cât la creșterea profiturilor prin inducerea inflației.
”Preţurile pentru echipament şi muniţii cresc. Chiar acum plătim tot mai mult exact pentru acelaşi lucru”, a spus Şeful Comitetului militar al NATO, amiralul Rob Bauer, după o reuniune a responsabililor militari ai alianţei desfăşurată la Oslo.
”Asta înseamnă că nu putem fi siguri că o creştere a cheltuielilor militare conduce de fapt la mai multă securitate”, a explicat el.
Bauer s-a pronunţat pentru o nouă abordare a cooperării public-privat în domeniul apărării, în vederea creşterii capacităţii de producţie.
”Stabilitatea pe termen lung trebuie să prevaleze în faţa profiturilor pe termen scurt. Aşa cum am văzut în Ucraina, războiul afectează întreaga societate”, a continuat el.
Fluxul de știri
0