Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Britanicii privesc cu nostalgie și regret spre UE

© AP Photo / Alastair GrantBrexit
Brexit - Sputnik Moldova, 1920, 18.09.2023
Abonare
Deși promit că nu vor readuce Marea Britanie în UE, opoziția laburistă își construiește campania electorală pe promisiunea că va renegocia în termeni de ”reapropiere” acordul Marii Britanii cu Uniunea Europeană.
BUCUREȘTI, 18 sep -Sputnik. Laburiștii britanici promit că, dacă vor ajunge la guvernare, vor încerca o reapropiere a Marii Britanii de Uniunea Europeană.
De asemenea, laburiștii au promis renegocierea acordului cu UE, criticând pe cel semnat de Boris Johnson ca fiind unul ”prea limitat”.
Numeroase companii suferă din cauza noilor constrângeri impuse în schimburile comerciale, dificultatea de a aduce muncitori europeni a agravat deficitul de forţă de muncă, puternicul City se confruntă cu o concurenţă sporită din partea altor centre financiare europene, în timp ce Londra se luptă să încheie acorduri comerciale bilaterale cu alte ţări.
La şapte ani de la referendumul din 2016, 61% dintre britanici cred că Brexit-ul este un eşec, potrivit unui sondaj YouGov realizat în această vară, spre deosebire de guvernul conservator care laudă în mod regulat noua libertate regăsită a ţării şi beneficiile ieşirii din UE.
Великобритания вышла из ЕС - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2020
Politică
Brexit: „Nu se va încheia niciun acord între UK şi UE”
Fluxul de știri
0