Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mutare cu consecințe geopolitice majore în Africa

© AP PhotoПолковник-майор Амаду Абдраман объявляющий об их государственном перевороте
Полковник-майор Амаду Абдраман объявляющий об их государственном перевороте - Sputnik Moldova, 1920, 17.09.2023
Abonare
Se schimbă geopolitica Africii. Regimurile militare din Mali, Burkina Faso și Niger au format Alianța Statelor Sahelului, de apărare colectivă.
BUCUREȘTI, 17 sep -Sputnik. Regimurile militare din Mali, Burkina Faso şi Niger au semnat sâmbătă o cartă stabilind o alianţă defensivă, au anunţat la Bamako, capitala Mali, delegaţiile ministeriale din cele trei ţări.
Această „Cartă din Liptako-Gourma” creează „Alianţa Statelor Sahelului” (AES), a scris pe o rețea de socializare, şeful juntei din Mali, Assimi Goita. Scopul său este „de a stabili o arhitectură de apărare colectivă şi asistenţă reciprocă”, a subliniat el.
Carta prevede (art. 6) că „orice atac la suveranitatea şi integritatea teritoriului uneia sau mai multor părţi contractante va fi considerat ca o agresiune împotriva celorlalte părţi şi va angaja o datorie de asistenţă şi ajutor pentru toate părţile, individual sau colectiv, inclusiv utilizarea forţei armate pentru restabilirea şi asigurarea securităţii în zona acoperită de Alianţă”.
Fluxul de știri
0