Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moscova critică includerea lui Kim Jong Un în baza de date a „inamicilor Ucrainei”

© POOL / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ Владимир Путин и председатель Государственного совета КНДР Ким Чен Ын
Президент РФ Владимир Путин и председатель Государственного совета КНДР Ким Чен Ын - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2023
Abonare
Includerea preşedintelui Coreei de Nord, Kim Jong Un, pe lista „duşmanilor”, de pe site-ului ucrainean neonazist Myrotvorets, este o altă provocare din partea Kievului şi o încercare inutilă de a intimida pe toată lumea.
BUCUREŞTI, 16sept – Sputnik. „Includerea liderului nord-coreean Kim Jong Un pe site-ul neo-nazist ucrainean Myrotvorets ("Pacificatorul") constituie o altă provocare din partea Kievului și o încercare zadarnică de a intimida pe toată lumea”, a declarat vineri ministrul adjunct de Externe al Rusiei, Mihail Galuzin.
Site-ul Myrotvorets şi-a permis să dezvăluie informațiile personale ale jurnaliștilor şi ale personalului militar din teritoriile rusești recent integrate și ale altor persoane pe care administratorii site-ului le consideră „duşmani ai Ucrainei”.
Persoane trecute în această bază de date au primit adesea amenințări din partea naționaliștilor ucraineni după ce datele lor de contact au fost dezvăluite pe site.
„Încă o dată, regimul de la Kiev încearcă să provoace și să insufle frică tuturor. Cu toate acestea, încercările lor sunt inutile, la fel cum sunt lucrurile pe care le promovează site-ul Myrotvorets și susținătorii acestuia din regimul de la Kiev”, a spus Galuzin reporterilor, potrivit Sputnik Internaţional.
Kim Jong Un a fost adăugat pe 6 septembrie pe lista de „persoane dorite” de pe site-ul ucrainean. Site-ul web, cunoscut pentru promovarea ideii asasinării persoanelor despre care se crede că susțin Rusia, prezintă motive precum „șantaj nuclear, dezvoltarea programelor ilegale nucleare și de rachete și infracţiuni cibernetice” pentru a-și justifica acțiunile.
Fluxul de știri
0