Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mircea Geoană: nu sunt condiții pentru pace în Ucraina

© Sputnik / Rodion ProcaMircea Geoană
Mircea Geoană - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2023
Abonare
Mircea Geoană nu crede că nu sunt întrunite condițiile pentru începerea negocierilor de pace de către Kiev, chiar dacă există ”o bază bună pentru pace”.
BUCUREȘTI, 16 sep -Sputnik. Într-un interviu acordat la Chișinău pentru agenția română de presă Agerpres, secretarul general adjunct al NATO s-a declarat pesimist cu privire la perspectiva începerii negocierilor de pace în viitorul apropiat.
”Războaiele sunt imprevizibile prin definiţie şi astăzi nu vedem condiţii politice pentru un astfel de început de conversaţie. O bază pentru pace există. Există planul în zece puncte al preşedintelui (Volodimir) Zelenski, care este valabil. El a fost împărtăşit şi îmbrăţişat de foarte multe ţări, inclusiv din afara NATO, şi de aceea cred că aceasta reprezintă o bază foarte, foarte bună”, a spus Geoană.
De asemenea, liderul NATO a subliniat că alianța este subordonată strategiei SUA cu privire la Ucraina. ”Preşedintele Biden are o formulă pe care noi o îmbrăţişăm complet. Nicio decizie despre Ucraina fără Ucraina. Deci, până la urmă, Ucraina este un stat suveran pe care îl susţinem şi numai dânşii vor putea stabili conturul păcii, momentul în care consideră că acest lucru poate fi făcut şi vom continua să îi susţinem, pentru că cauza lor este dreaptă şi este justificată şi politic, şi strategic, şi legal, şi moral şi vom continua să susţinem Ucraina fără să fim parte din acest conflict”.
Fluxul de știri
0