Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Membru al parlamentului german cere Germaniei să ridice sancțiunile împotriva Rusiei

© AP Photo / Markus SchreiberBundestag, Germania, drapel
Bundestag, Germania, drapel - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2023
Abonare
Sevim Dagdelen, membru al Camerei Parlamentului inferior al Bundestagului din Germania, a solicitat ridicarea sancțiunilor împotriva Moscovei, întrucât acestea provoacă daune Berlinului.
BUCUREŞTI, 16sept – Sputnik. „Este timpul să punem capăt sancțiunilor care duc la autodistrugere şi care nu lovesc Rusia, ci mai degrabă se întorc ca un bumerang asupra Germaniei, devastând cetățenii și companiile”, a spus Dagdelen joi, pe reţelele de socializare, potrivit Sputnik Internaţional.
Consecințele „războiului economic” pe care Berlinul l-a purtat împotriva Moscovei deteriorează situația din Germania, ceea ce duce la un număr crescut de falimente. Aproximativ una din 10 companii din industria serviciilor alimentare sunt expuse riscului de a intra în faliment.
Pe de altă parte, economia Rusiei este în creștere, veniturile din vânzarea de petrol sunt ridicate, iar capacitatea militară a Rusiei, principala țintă a războiului economic, nu a fost deloc afectată, a mai spus Dagdelen.
În august, Dagdelen a asemănat politica guvernului german cu atentatorii sinucigași, subliniind că, în ciuda sancțiunilor, economia Rusiei a crescut, în timp ce economia Germaniei s-a contractat cu 0,3%.
După începerea operațiunii militare a Rusiei în Ucraina, Occidentul, inclusiv UE, a lansat o campanie masivă de sancțiuni împotriva Moscovei. Până în prezent, blocul a adoptat deja 11 pachete de sancțiuni. Ultimul pachet a fost introdus în iunie și a extins restricțiile de export, import și asupra persoanelor.
Fluxul de știri
0