România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Autoritățile române recunosc că drogurile devin o problemă socială

© Photo : SERVICIUL VAMALDescinderi la domiciliile unor traficanți de droguri
Descinderi la domiciliile unor traficanți de droguri - Sputnik Moldova, 1920, 16.09.2023
Abonare
România și flagelul drogurilor. Ministrul Justiției recunoaște: în România sunt milioane de consumatori de droguri.
BUCUREȘTI, 16 sep -Sputnik. Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat, vineri, că în România sunt "milioane de consumatori de droguri", cifră care rezultă din statisticile Agenţiei Naţionale Antidrog, iar aceşti oameni nu pot fi băgaţi cu toţii la închisoare pentru consumul acestor substanţe, ci trebuie ajutaţi să scape de această problemă.
"Gândiţi-vă că în România sunt milioane de consumatori şi cred că ei trebuie să fie ajutaţi să scape. Nu putem să băgăm în puşcărie milioane de oameni pentru că ei consumă droguri. Important este să îi ajutăm să scape de această adicţie", a afirmat Alina Gorghiu,
La concurență cu drogurile și alcoolul. Energizantele au devenit moda printre copii și adolescenți care face ravagii în organismele acestora.
”Ce sunt aceste energizante? Cafeină şi glucoză. Păi copilul e şi aşa agitat, îi mai trebuie să se mai agite? Păi, o să spuneţi: ”Are nevoie, că se duce la şcoală să înveţe mult”. Foarte bine, nimeni nu-l împiedică să înveţe, cafeina nu face decât să stoarcă ultimele rezerve de energie din celulă. În condiţiile în care, ca să înveţi foarte bine, nu trebuie decât să faci din când în când pauză şi să alternezi stresul psihic al învăţatului cu stresul fizic al alergatului. Te opreşti din învăţat, faci câteva genuflexiuni, câteva mişcări sau poţi să alergi de trei ori în jurul blocului, ai încărcat bateriile şi te apuci din nou de învăţat, nu ai nevoie de aşa ceva. Sunt păcătoase, sunt păguboase, sunt rele”, a explicat dr. Doru Negru, medic primar diabetolog.
Fluxul de știri
0