Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Serbia intră în luptă cu inflația

Dinar sârbesc - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2023
Abonare
Val de ieftiniri de prețuri în Serbia, după ce guvernul a intervenit în piață pentru a reduce prețurile la alimente de bază, dar și la produse nealimentare necesare.
BUCUREȘTI, 14 sep -Sputnik. Guvernul de la Belgrad a negociat cu rețelele de supermarketuri o politică de reducere drastică a prețurilor la mai multe produse alimentare, dar nu numai, pentru a proteja populația sârbă de efectele inflației.
S-au ieftinit 20 de produse din coșul zilnic - alimente de bază, dar și produse nealimentare, de exemplu pamperși. Campania se numește prețuri mai bune, prețuri pentru oameni.
Laptele, cartofii, carnea de pui, carnații și brânza, sunt alimentele care au înregistrat vânzări spectaculoase în primele ore după intrarea în vigoare a ieftinirii.
Guvernul de la Belgrad promite că și alte produse vor fi ieftinite în următoarele săptămâni. Clienții sunt îndemnați să facă reclamație, dacă văd la raft mărfuri care nu au fost ieftinite, conform înțelegerii dintre guvern și retaileri.
Banca Națională a României - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2023
România
Datoria externă a României a explodat cu aproape 20% față de 2022
Fluxul de știri
0