Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Preşedintele nord-coreean: „Voi fi mereu alături de Rusia”

© POOL / Accesați arhiva multimediaKim Jong-un
Kim Jong-un - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2023
Kim Jong-un
Abonare
Kim Jong-un a efectuat o călătorie rară în străinătate pentru a-l întâlni pe președintele Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 14 sept – Sputnik. Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a promis sprijinul din partea naţiunii sale pentru Rusia în conflictul ţării cu SUA și aliații acestora.
Kim Jong-un a efectuat o vizită rară pentru a-l întâlni pe președintele rus Vladimir Putin la unitatea spațială din regiunea Amur din Estul Îndepărtat al Rusiei.
„Rusia s-a ridicat pentru o luptă sfântă pentru a-și apăra suveranitatea națională și siguranța împotriva forțelor hegemonice. Vom sta mereu alături [de Rusia] împotriva imperialismului”, a spus Kim miercuri înaintea negocierilor, potrivit RT.
Gazda sa, preşedintele Vladimir Putin, a menționat că Vostochny este un loc neobișnuit pentru întâlnire.
„Suntem mândri de dezvoltarea industriei noastre spațiale, iar această unitate este nouă pentru noi. Sper că tu și colegii tăi sunteți interesați de aceasta”, a spus Putin.
Oficialii coreeni au fost conduşi într-un tur al cosmodromului.
Negocierile dintre delegațiile rusească și nord-coreeană au urmat după declaraţiile lui Putin și Kim și au durat aproximativ o oră, a declarat ulterior jurnaliștilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Cei doi lideri au avut apoi o întâlnire în format unu la unu.
Liderul nord-coreean a mers în Rusia într-o vizită oficială și s-a întâlnit cu Putin - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2023
Rusia
Kim Jong Un a purtat tratative cu Vladimir Putin
Oficialii americani l-au avertizat pe Kim, înaintea vizitei sale de stat, să nu vândă arme Rusiei. Nici Moscova, nici Phenianul nu și-au exprimat intenția de a se angaja într-un astfel de acord.
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat Coreea de Nord în iulie, când Phenianul a sărbătorit 70 de ani de la armistițiul său cu Coreea de Sud.
SUA au fost principalul participant în forța internațională care a intervenit de partea Seulului în războiul civil din anii 1950 în Peninsula Coreeană. URSS și China s-au aflat de partea opusă în conflict.
Fluxul de știri
0