Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kim Jong Un a purtat tratative cu Vladimir Putin

© POOL / Accesați arhiva multimediaLiderul nord-coreean a mers în Rusia într-o vizită oficială și s-a întâlnit cu Putin
Liderul nord-coreean a mers în Rusia într-o vizită oficială și s-a întâlnit cu Putin - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2023
Liderul nord-coreean a mers în Rusia într-o vizită oficială și s-a întâlnit cu Putin
Abonare
Liderul nord-coreean a mers în Rusia într-o vizită oficială și s-a întâlnit cu Putin
CHIȘINĂU, 13 sept - Sputnik. Vladimir Putin, în timpul întâlnirii sale cu Kim Jong Un, a declarat că Rusia și Coreea de Nord acționează pentru a asigura pacea, stabilitatea și prosperitatea în regiune.
Cei doi lideri s-au pronunțat pentru fortificarea și aprofundarea relațiilor bilaterale. Putin a precizat că relațiile ruso-nord-coreene sunt îndreptate spre binele popoarelor celor două țări, nu împotriva cuiva. A avut loc un schimb de opinii despre situația din lume și din regiune.
Presa din toată lumea urmărește întâlnirea lui Vladimir Putin cu Kim Jong Un.
Putin a oferit un prânz în cinstea oaspetelui său nord-coreean.
Partea rusă a organizat o serie de vizite pentru Kim Jong Un la câteva întreprinderi importante din domeniul civil și cel al apărării. E vorba despre tehnologii cosmice, militare, de transport etc.
În contextul acestei vizite ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, a menționat că Rusia respectă regulile internaționale, inclusiv deciziile Consiliului de Securitate al ONU care prevăd unele sancțiuni aplicate Coreii de Nord. Totodată, Lavrov a precizat că cele două țări pot dezvolta relații de bună vecinătate și că niciun fel de sancțiuni nu sunt în stare să obstrucționeze mișcarea în această direcție.
La întâlnirea lui Putin cu Jong Un au participat delegații din partea ambelor state.
Fluxul de știri
0