Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pași spre reglementarea inteligenței artificiale

© AFP 2024 / WANG ZHAOUn robot Tesla prezentat în timpul Conferinței Mondiale de Inteligență Artificială
Un robot Tesla prezentat în timpul Conferinței Mondiale de Inteligență Artificială - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2023
Abonare
Mogulii din IT și politicienii americani au căzut de acord: e necesară reglementarea inteligenței artificiale (IA) și o coordonare mai bună între industria IT și state.
BUCUREȘTI, 14 sep -Sputnik. Elon Musk de la X (fostul Twitter), Mark Zuckerberg de la Meta* sau Bill Gates, cofondator al Microsoft, dar și alte „nume grele” din industria IT au participat miercuri la o sesiune cu uşile închise a Senatului american, în cadrul căreia au fost toţi de acord asupra necesităţii de a reglementa inteligenţa artificială (IA).
Liderul democrat al Senatului, Chuck Schumer i-a întrebat pe oamenii de afaceri dacă sunt de acord cu reglementarea inteligenţei artificiale şi "fiecare dintre ei a ridicat mâna în ciuda faptului că au opinii diferite", a dezvăluit chiar senatorul presei după şedinţă.
Liderul democraţilor din Camera Superioară a Congresului a convocat reuniunea pentru ca senatorii să se poată informa cu privire la beneficiile şi provocările inteligenţei artificiale, domeniu care a făcut un pas mare anul trecut odată cu lansarea ChatGPT.
Elon Musk - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2023
Internațional
Elon Musk: IA „mă stresează”
Schumer s-a declarat convins că Congresul "trebuie să încerce să acţioneze, oricât de dificil ar fi procesul" în faţa acestei tehnologii care avansează cu paşi gigantici.
În declaraţii de presă la ieşirea din Senat, Elon Musk, şeful companiilor X, Space X şi Tesla, a avertizat asupra riscului ca inteligenţa artificială să fie dăunătoare. De aceea, el a susţinut reglementarea acesteia şi, în acest sens, a spus că întâlnirea din Senat a fost "foarte importantă pentru viitorul civilizaţiei umane".
Meta - rețea de socializare interzisă în Federația Rusă
Fluxul de știri
0