Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Elon Musk: IA „mă stresează”

© AP Photo / John RaouxElon Musk
Elon Musk - Sputnik Moldova, 1920, 03.03.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
CEO-ul Tesla, Elon Musk, și-a descris compania ca fiind lider global privind „IA în lumea rală”, dar a mărturisit că se simte „stresat” de Inteligența Artificială, cerând reglementări mai stricte.
CHIȘINĂU, 3 mar – Sputnik. La o prezentare pentru investitori la Gigafactory, în Texas, miercuri, directorii Tesla au prezentat diferite aspecte ale producției și funcționării mașinilor electrice, precum şi evaluarea lor despre modul în care lumea ar putea trece către un amestec de energie durabilă.
Printre altele, Musk a prezentat o actualizare a proiectului Optimus al Tesla pentru roboți umanoizi. Într-un video pentru public au fost prezentaţi mai mulți roboți care păreau să fie în procesul de asamblare a altui robot de acelaşi tip.
„Suntem cei mai avansați în ceea ce priveşte IA din lumea reală. Nu cred că mai există cineva măcar aproape de Tesla care să se ocupe de IA în lumea reală”, a spus CEO-ul miliardar, potrivit RT.
Tehnologia Optimus derivă din dezvoltarea de către Tesla a capacității de autoconducere, a explicat Musk, adăugând că „o mașină este un robot pe roți, iar acesta este un robot pe picioare.”
În timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri, la sfârșitul evenimentului, Musk a adoptat un ton mai pesimist când a fost întrebat cum ar putea „IA generativă să ne ajute să fabricăm mașini”. Termenul se referă la un tip de rețea neuronală care generează conținut la cerere, de la imagini la proiecte industriale.
Musk a răspuns că nu consideră că acest tip de asistență va fi folosit de Tesla în curând. Când se va ajunge la punctul în care algoritmii să poată face mașini mai bune, atunci „niciunul dintre noi nu ar mai lucra”, a spus el, adăugând că este îngrijorat de „chestiunile legate de IA”.
„Cred că avem nevoie de o autoritate de reglementare care să supravegheze dezvoltarea IA și să ne asigurăm că funcționează în interesul public. Este o tehnologie destul de periculoasă și mă tem că poate am făcut unele lucruri pentru a o accelera”, a declarat antreprenorul.
Musk și-a exprimat de mult timp îngrijorarea că tehnologia IA ar putea scăpa de sub control şi ar putea pune capăt civilizației umane. Deși oferă cu siguranță beneficii, ar trebui să se exercite o precauție semnificativă, a spus el. „[IA] mă stresează”, a recunoscut Musk, înainte de încheierea sesiunii de întrebări și răspunsuri.
Fluxul de știri
0