Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania crește semnificativ importurile de petrol rusesc

© Sputnik / Vitaly Timkiv / Accesați arhiva multimediaТанкеры с нефтью в Краснодарском крае
Танкеры с нефтью в Краснодарском крае - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2023
Abonare
Germania a continuat să importe volume mari de petrol rusesc, apelând la India ca la un furnizor înlocuitor, după ce UE a interzis aproape toate importurile de ţiţei brut din Rusia la începutul lunii decembrie 2022.
BUCUREŞTI, 14 sept – Sputnik. Potrivit unui raport al ziarului Der Spiegel, publicat marți, importurile de către Berlin de produse petroliere din India au sporit de peste 12 ori în perioada ianuarie-iulie 2023 la nivel anual.
Valoarea acestor importuri a crescut de la 37 de milioane de euro (39 de milioane de dolari) în primele șapte luni ale anului 2022 la 484 milioane dolari în aceeași perioadă din 2023, a arătat analiza datelor oficiale, potrivit RT.
Importurile din India „au fost în principal produse petroliere care sunt folosite pentru a produce motorină sau gaz pentru încălzirea locuinţelor”, a menţionat raportul, adăugând că New Delhi a produs recent o proporție semnificativă din aceste uleiuri de combustibil din ţiţeiul brut rusesc.
Azerbaidjan. extragere de petrol - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2023
Internațional
AIE: cererea globală de petrol în 2023 va atinge 101,8 milioane de barili pe zi
Germania, care a fost istoric cel mai mare cumpărător din UE de petrol rusesc, a oprit importurile prin conducte la 1 ianuarie, în ciuda faptului că cel mai recent embargo introdus de UE scutește livrările prin conducte către bloc din țara sancționată.
Datele oficiale ale biroului german de statistică DeStatis arată că importurile de ţiţei brut de către Berlin au încetat aproape în întregime pe fondul sancțiunilor.
Însă statisticile nu iau în calcul ţiţeiul brut de origine rusească achiziționat indirect de la comercianții globali prin transferuri de la navă la navă. Potrivit Der Spiegel, care a citat date, unele volume de petrol rusesc cumpărate de India ajung ulterior, într-o anumită formă, în Germania.
Fluxul de știri
0