Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE va continua să susțină pe Zelenski

© Photo : Preșidenția UcraineiVladimir Zelenski și Ursula von der Leyen
Vladimir Zelenski și Ursula von der Leyen - Sputnik Moldova, 1920, 13.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Președintele CE, Ursula von der Leyen a declarat că Uniunea Europeană nu își va modifica strategia de susținere, în contra intereselor cetățenilor UE, pentru regimul de la Kiev. De asemenea, Comisia tratează cu seriozitate aderarea Ucrainei și Republicii Moldova la UE.
BUCUREȘTI, 13 sep -Sputnik. Viitorul Ucrainei, Republicii Moldova şi Balcanilor de Vest este în Uniunea Europeană, a declarat miercuri, în plenul Parlamentului European la Strasbourg, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care a anunţat în acelaşi timp că executivul comunitar îşi va continua sprijinul pentru regimul Zelenski.
"Comisia va propune prelungirea temporară a protecţiei ucrainenilor în UE. Sprijinul nostru pentru Ucraina va fi de durată. Numai în acest an am oferit 12 miliarde de euro pentru a ajuta la plata salariilor şi a pensiilor şi pentru a ajuta la menţinerea în funcţiune a spitalelor, şcolilor şi a altor servicii", a afirmat Von der Leyen în discursul anual privind starea Uniunii Europene, în care şi-a prezentat bilanţul mandatului în fruntea executivului comunitar.
"Şi, prin propunerea noastră ASAP (Actul privind sprijinirea producţiei de muniţii - n.r.), creştem producţia de muniţie pentru a ne potrivi cu nevoile imediate ale Ucrainei", a adăugat ea.
"Dar ne uităm şi mai departe. Acesta este motivul pentru care am propus încă 50 de miliarde de euro pe patru ani pentru investiţii şi reforme. Acest lucru va ajuta la construirea viitorului Ucrainei pentru a reconstrui o ţară modernă şi prosperă", a mai spus şefa CE.
"Şi acel viitor se vede clar. Această Cameră (Parlamentul European - n.r.) a spus-o cu voce tare: Viitorul Ucrainei este în Uniunea noastră. Viitorul Balcanilor de Vest este în Uniunea noastră. Viitorul Moldovei este în Uniunea noastră. Şi ştiu cât de importantă este perspectiva UE pentru atât de mulţi oameni din Georgia", a subliniat Von der Leyen.
Fluxul de știri
0