Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Consiliul municipal din Birmingham, Marea Britanie, şi-a declarat falimentul

© Public DomainConsiliul local din Birmingham
Consiliul local din Birmingham - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2023
Abonare
Consiliul municipal din Birmingham s-a declarat oficial în dificultate financiară, confirmând că toate cheltuielile noi, cu excepția celor pentru protecția persoanelor vulnerabile și serviciile statutare, trebuie să înceteze imediat.
BUCUREŞTI, 5 sept – Sputnik. Consiliul municipal din Birmingham a declarat efectiv falimentul după ce a fost lovit de o factură de 760 de milioane de lire sterline prin care trebuie să soluţioneze revendicările privind egalitatea salarială, relatează news.sky.com.
Consiliul a declarat că a emis o notificare conform secțiunii 114, confirmând că toate cheltuielile noi, cu excepția celor pentru protecția persoanelor vulnerabile și serviciile statutare, trebuie să înceteze imediat.
Într-un comunicat în care se declară în dificultate financiară, autoritatea locală a declarat că „va înăspri controalele asupra cheltuielilor deja existente și le va plasa în mâinile ofițerului responsabil cu secțiunea 151”.
Karl Nehammer, Cancelarul federal al Republicii Austria - Sputnik Moldova, 1920, 06.09.2023
Internațional
Cancelarul austriac: Nu există nici o alternativă la gazul rusesc deocamdată
Consiliul Laburist este cea mai mare autoritate locală din Europa, cuprinzând 101 consilieri (65 laburişti, 22 conservatori, 12 liberal-democraţi şi doi verzi).
Declarația menţionează: „Consiliul orașului Birmingham a emis o notificare s.114, ca parte a planului de a îndeplini obligațiile financiare ale consiliului legate de revendicările de salarizare egală și a face faţă unui decalaj financiar în cursul anului în bugetul său, care este în prezent de aproximativ 87 de milioane de lire sterline.”
Consiliul a mai menţionat că are o răspundere potențială legată de revendicările de salarizare egală în regiune de la 650 de milioane de lire sterline la 760 de milioane de lire sterline, cu o datorie în curs la o rată de 5 până la 14 milioane de lire sterline pe lună.
„Consiliul se află încă într-o poziție în care trebuie să finanțeze obligația de egalitate salarială acumulată până în prezent [între 650 și 760 de milioane de lire sterline], dar nu are resursele necesare pentru a face acest lucru”, se mai menţionează în comunicat.
Fluxul de știri
0