România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Analiză: de ce vor ucrainienii să bage România în război cu Rusia

© Photo : Ministerul Apărării NaționaleMinistrul român al Apărării, Angel Tîlvăr
Ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a anunțat că drone rusești ar fi căzut și explodat tot azi pe teritoriul României în timpul unui atac asupra infrastructurii portuare ucrainene de pe fluviul Dunărea.
BRUXELLES, 5 sep – Sputnik. Inpolitics observă evenimente care ridică serios întrebarea dacă nu cumva ”prietenii și aliații noștri ucraineni forțează introducerea NATO în război cu Rusia pe mîna României”.
Ministerul Apărării de la București a informat informațiile și la fel a făcut-o și MAE, prin ministra Luminița Odobescu: nicio dronă rusească nu a afectat România.
”La scurtă vreme după dezmințirile oficiale și categorice ale României, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a ieșit la rampă anunțînd că Ucraina are dovezi fotografice clare care dovedesc că dronele rusești au lovit teritoriul României”, spune Inpolitics.
La rîndul său, purtătorul de cuvînt al ministerului, Oleg Nikolenko a scris, pe contul de socializare că „Potrivit serviciului de frontieră de stat al Ucrainei, aseară, în timpul unui atac masiv rusesc în apropierea portului Izmail, drone rusești au căzut și au explodat pe teritoriul României”.
Mowag Piranha V - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2023
România
De ce nu mai cumpără bulgarii blindate Pirahna V produse în România
Inpolitics observă că avem de a face în primul rînd cu o atitudine cel puțin bizară și neelegantă a Ucrainei față de România, scoasă, efectiv, de mincinoasă la nivel oficial. La urma-urmei, e treaba unei țări să-și gestioneze problemele cu terți.
Dar de ce insistă Ucraina cu atacurile rusești asupra României? ”O explicație terifiantă ar fi pentru că România e în NATO. Iar atacurile rusești, voite sau nu, contra unui membru NATO ar trebui, în principiu, să ducă la activarea articolului 5 și la intrarea NATO în conflict direct cu Rusia. O explicație susținută de însuși mesajul lui Nikolenko. Dorește, oare, Ucraina, să acopere eșecul așa-zisei contraofensive prin declanșarea unui al treilea război mondial?”, pune Inpolitics întrebarea capitală.
Fluxul de știri
0